Metro
Metro Binnenland 15 okt 2020 / 14:45 uur

Weer een nieuw dagrecord (bijna 8000) en druk ziekenhuizen neemt toe

Het aantal coronabesmettingen neemt nog steeds toe. Tussen woensdagochtend en tien uur vanmorgen zijn 7833 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Ook neemt de druk in ziekenhuizen toe.

Op woensdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 7296 positieve tests gemeld en op dinsdag 7377.

Meer dan 200.000

Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 200.000 mensen in Nederland positief getest. De teller staat nu op bijna 204.000. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 48.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal sterfgevallen steeg met 29. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend waren 32 sterfgevallen gemeld.

Lees ook: Deze hond doet voor hoe je een mondkapje draagt

Rotterdam-Rijnmond

Rotterdam-Rijnmond had de meeste besmettingen. In de regio testten 909 mensen positief. Het is de tweede keer dat het gebied boven de 900 uitkomt. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend waren 978 nieuwe besmettingen geregistreerd. Onder de 909 nieuwe coronagevallen zijn 470 inwoners van Rotterdam.

De provincie Utrecht telde 868 nieuwe besmettingen en de regio Haaglanden 653. In Amsterdam-Amstelland kwamen 599 besmettingen aan het licht, waaronder 506 in Amsterdam zelf. In de regio’s Midden- en West-Brabant (557), waaronder 127 in Tilburg), Brabant-Noord (431), Brabant-Zuidoost (406) kwamen ook meer dan vierhonderd coronagevallen aan het licht.

Intussen houdt het RIVM zich ook nog met heel andere dingen bezig, zoals infecties met het westnijlvirus.

Druk ziekenhuizen

De druk op de ziekenhuizen neemt nog altijd toe door de aanhoudende stijging van het aantal coronapatiënten. In totaal behandelen de Nederlandse ziekenhuizen nu 1526 patiënten met Covid-19, 51 meer dan woensdag. Van die patiënten liggen er 313 op de intensive care, een stijging van 12 ten opzichte van de dag ervoor, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De meeste mensen met Covid-19 liggen op een verpleegafdeling.

Vanwege de drukte zijn het afgelopen etmaal 36 patiënten overbracht naar ziekenhuizen in andere regio’s, het hoogste aantal sinds de spreiding van patiënten drie weken geleden werd hervat om te voorkomen dat de zorg in de ernstigst getroffen gebieden de toestroom niet aankan. In steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden liggen veel coronapatiënten in het ziekenhuis.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer een nieuw dagrecord (bijna 8000) en druk ziekenhuizen neemt toe
Sluiten