Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Opvallend 15 okt 2020 / 14:50 uur

Piloten op grote hoogte: ‘We passeren iemand met een jetpack’

Twee piloten stonden gistermiddag voor een raadsel. Ze maakten zich net klaar om te landen op de luchthaven van Los Angeles, toen ze iemand zagen vliegen… Op twee kilometer hoogte.

Volgens de piloten van een commerciële vlucht ging het om een man met een jetpack, die bijna twee kilometer boven de grond zweefde. Dat is ongeveer zes keer zo hoog als het hoogste gebouw in de Amerikaanse stad. Volgens L.A. Times is het de tweede keer in zes weken tijd dat er een jetpack in de buurt van het vliegtuig werd gespot.

Jetpack op grote hoogte

Andere piloten zagen begin september iemand op een kilometer hoogte vliegen. „We zijn net iemand met een jetpack gepasseerd”, communiceerde een piloot toen naar de verkeerstoren. „Hij vloog op onze hoogte.”

„Dat kan ook alleen maar in Los Angeles”, antwoordt de verkeerstoren.

Het is overigens erg bijzonder dat een jetpack tot dergelijke hoogtes komt. De meeste jetpacks blijven maar een paar minuten in de lucht en kunnen niet heel hoog. Er is wel een bedrijf in de stad dat een jetpack heeft ontworpen voor langere vliegduur. Die kunnen wel tot 4,5 kilometer hoogte. Ze zijn alleen niet voor particulieren te koop.

De FBI gaat het incident onderzoeken. Vanwege mogelijke botsingen is het gevaarlijk om zo dicht bij een vliegveld te vliegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Piloten op grote hoogte: ‘We passeren iemand met een jetpack’
Sluiten