Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 18 okt 2020 / 15:04 uur

Opnieuw dagrecord: 8184 nieuwe coronabesmettingen in 24 uur

Tussen gisterochtend en vanmorgen zijn 8184 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Met 45 besmettingen meer dan gisteren is dat een nieuw dagrecord.

Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests gemeld. Het waren er aanvankelijk 8141 maar dat is vandaag bijgesteld. De afgelopen dagen werden er gemiddeld 7661 positieve tests per dag gemeld. Vorige week lag dat gemiddelde nog op 5537.

Stijging opnames na coronabesmettingen

Ook het aantal ziekenhuisopnames is gestegen. Namelijk van 1568 op zaterdag naar 1652 op zondag. Dat is een stijging van 84 patiënten. 364 coronapatiënten liggen op de intensive care, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Bij het RIVM werden vandaag 15 overleden coronapatiënten gemeld. Gisteren waren dat er 28. Door achterstanden bij de GGD’s worden niet alle overleden patiënten meteen op dezelfde dag gemeld. Niet iedereen is dus in het afgelopen etmaal daadwerkelijk overleden.

Flinke toename in Rotterdam-Rijnmond

Rotterdam-Rijnmond liet een flinke toename zien afgelopen etmaal van 1190 nieuwe positieve tests. Amsterdam-Amstelland telde 855 nieuwe gevallen, gevolgd door de provincie Utrecht met 812 positieve tests en Haaglanden met 662 nieuwe gevallen. Hollands Midden liet een toename zien van 485 positieve tests.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 228.000 mensen in Nederland positief getest. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 53.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Lees ook: Britse bedrijven luiden noodklok over no-dealbrexit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Opnieuw dagrecord: 8184 nieuwe coronabesmettingen in 24 uur
Sluiten