Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 17 okt 2020 / 15:23 uur

Weer nieuw dagrecord besmettingen en stijging ziekenhuisopnames

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 8141 nieuwe besmettingen geregistreerd, wederom een nieuw dagrecord. Ook zijn er weer meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen.

Gisteren had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 7989 positieve tests gemeld. Het waren er aanvankelijk 7997 maar dat is vandaag bijgesteld.

In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 50.000 nieuwe besmettingen gemeld.

Stijging sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen dag met 28. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren 18 sterfgevallen gemeld.

Volgens het RIVM kwamen er in Rotterdam-Rijnmond 851 positieve tests bij. Amsterdam-Amstelland telde 816 nieuwe besmettingen, waaronder 683 in Amsterdam. De provincie Utrecht telde 759 positieve tests en Hollands Midden 564. Haaglanden volgde met 541 nieuwe gevallen.

Aantal verdrievoudigd

Sinds het begin van de uitbraak zijn bijna 220.000 mensen in Nederland positief getest. Binnen twee maanden is het aantal besmettingen verdrievoudigd. Op 1 september stond de teller op 71.000 positief geteste mensen.

Meer patiënten ziekenhuizen

Het groeiend aantal besmettingen is ook terug te zien in het aantal ziekenhuisopnames. In totaal behandelen de Nederlandse ziekenhuizen nu 1568 patiënten met Covid-19. Dat is 15 meer dan gisteren.

Van die patiënten liggen er 352 op de intensive care. Dat is een stijging van 7 ten opzichte van de dag ervoor, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De meeste mensen met Covid-19 liggen op een verpleegafdeling.

Vanwege de drukte zijn het afgelopen etmaal 24 patiënten overbracht naar ziekenhuizen in andere regio’s. In steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden liggen veel coronapatiënten in het ziekenhuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Weer nieuw dagrecord besmettingen en stijging ziekenhuisopnames
Sluiten