Metro
Metro Binnenland 4 okt 2020 / 16:31 uur

Meerdere moskeeën in Amsterdam voorlopig gesloten vanwege corona

Meerdere moskeeën in Amsterdam gaan tijdelijk dicht vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen in de hoofdstad. Ze reageren hiermee op de oproep van burgemeester Halsema om maximaal dertig mensen toe te laten.

„In verband met de hoogoplopende COVID-19-cijfers zijn we genoodzaakt de moskee, omtrent de vrijdagpreken, vanaf heden drie weken te sluiten”, laat De Blauwe Moskee weten. Voorlopig blijft het gebedshuis op doordeweekse dagen nog wel open. Er zijn dan maximaal dertig mensen binnen toegestaan. Wel waarschuwt de moskee dat dit kan veranderen. „Dit zijn we reeds aan het beoordelen.” Mondkapjes zijn er verplicht.

In verband met de onlangs hoogoplopende Covid-19 cijfers zijn we genoodzaakt de moskee, omtrent de vrijdagpreken, vanaf…

Gepostet von De Blauwe Moskee am Sonntag, 4. Oktober 2020

Helemaal gesloten

Moskee Taqwa blijft voorlopig helemaal dicht. „In de praktijk is het niet haalbaar om dertig personen op basis van willekeur toe te laten tot de diensten”, schrijft de moskee op Facebook. „Wij willen de ouderen en kwetsbare personen in onze samenleving beschermen.”

Burgemeester Halsema riep gebedshuizen op om maximaal dertig mensen toe te laten, ondanks de landelijke regels. De regering heeft kerken, moskeeën en synagogen toestemming gegeven om van dit maximum af te wijken vanwege de grondwettelijke vrijheid van godsdienst.

Een aantal Amsterdamse gebedshuizen gaan dus verder dan het advies van de burgemeester. „Dit doen wij uit voorzorg en veiligheid voor ons allen én is een weloverwogen besluit geweest.”

Lees ook: Nu ook kritiek op drukke kerk Staphorst van plaatselijke CDA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meerdere moskeeën in Amsterdam voorlopig gesloten vanwege corona
Sluiten