Metro
Metro Binnenland 4 okt 2020 / 17:07 uur

Forse stijging ziekenhuisopnames: Meer dan 800 coronapatiënten in ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, is de afgelopen 24 uur fors gestegen. Vandaag behandelden Nederlandse ziekenhuizen 810 mensen vanwege besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 69 meer dan zaterdag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: „De forse stijging in de afgelopen 24 uur past binnen de dagvariatie en sluit aan bij de eerdere voorspelling. Op basis van de besmettingscijfers verwachten wij dat het aantal ziekenhuisopnames in de komende dagen verder zal stijgen. De verhouding tussen het aantal klinische en ic-patiënten blijft daarbij nog steeds anders dan tijdens de eerste piek.”

Spreiding van coronapatiënten hervat

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 647 mensen die besmet zijn met het coronavirus. Dat zijn er 62 meer dan op vrijdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive care steeg licht, van 156 naar 163.

Anderhalve week geleden werd de spreiding van coronapatiënten hervat. Sindsdien zijn al ruim honderd mensen verplaatst naar andere ziekenhuizen. Afgelopen etmaal zijn elf coronapatiënten overgebracht naar andere regio’s. Dat moet overbelasting van de ziekenhuizen voorkomen.

Tijdelijke opnamestop

Op de intensive care-afdeling en in het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk worden voorlopig geen nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat komt omdat er een aantal medewerkers op deze afdelingen besmet zijn geraakt. „We nemen het zekere voor het onzekere en laten alle collega’s en patiënten van de betreffende afdelingen testen. We doen dit om met voldoende medewerkers, veilige zorg aan onze patiënten op de ic te kunnen blijven bieden”, zegt Peter van Barneveld, waarnemend voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

De maatregelen gelden voor de komende 24 uur. Morgen overlegt het crisisbeleidsteam over de situatie. Dan worden mogelijk andere maatregelen besproken.

Lees ook: Aantal coronabesmettingen stijgt voor het eerst boven de 4000

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Forse stijging ziekenhuisopnames: Meer dan 800 coronapatiënten in ziekenhuis
Sluiten