Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & series 4 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

5 films en series die in week 40 op Netflix verschenen: Bumperkleef en meer

Ook in week 40 zijn er weer de nodige nieuwe films series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar een geprezen thriller van eigen bodem, leer je hoe de Amerikaanse verkiezingen werken en vier je Oktoberfest in 1900.

Netflix laat nooit een week stilletjes voorbij gaan. Ook in de afgelopen zeven dagen heeft de streamingdienst het aanbod weer verder uitgebreid. Zo is de thriller/horrorfilm Bumperkleef nu te zien op Netflix. Verder leer je hoe de Amerikaanse verkiezingen in elkaar zitten in Whose vote Counts, Explained, gaan we in The Boys in the Band terug naar het New York van 1968, zien we in Song Exploder hoe de grootste hits tot stand zijn gekomen en sluiten we af met een bloederig biertje in de Duitse serie Oktoberfest: Beer & Blood.

Nieuw op Netflix in week 40

1. Bumperkleef

Film
Genre: horror/thriller

Nederlandse films krijgen niet altijd de beste kritieken, maar in 2019 was er toch succes voor een productie van eigen bodem. De thriller Bumperkleef werd goed ontvangen. In deze film zien we hoe Jeroen Spitzenberger het aan de stok krijgt met een andere automobilist. Dit begint met bumperkleven, maar escaleert vervolgens in rap tempo. Uiteindelijk wordt Jeroen gedwongen om een omweg te nemen die dodelijke gevolgen kan hebben voor hem en zijn familie.

2. Whose vote Counts, Explained (seizoen 1)

Serie
Genre: documentaire

De Amerikaanse verkiezingen komen eraan! Om je daarop voor te bereiden komt Netflix met een nieuwe documentaire die je uitlegt hoe het er daar aan toe gaat. De Amerikaanse verkiezingen zijn namelijk niet met die van ons te vergelijken. Zo werkt stemrecht heel anders, speelt geld een bizarre rol en is niet iedere stem even zwaar. In drie afleveringen vertel Netflix je alles wat je moet weten om op 4 november te begrijpen waarom Trump of Biden als winnaar uit de bus gekomen is.

3. The Boys in the Band

Film
Genre: Drama

Netflix gaat voor hun nieuwe film terug naar het New York van 1968. Hier volgen we een groep homoseksuele vrienden die zich wagen aan een spel. Wat begint als een dronken gebbetje wordt al snel een emotionele achtbaan wanneer de spelers geconfronteerd worden met onuitgesproken gevoelens en geheimen. Is hun vriendschap sterk genoeg?

4. Song Exploder (seizoen 1)

Documentaireserie
Genre: muziek

In de podcast Song Exploder nemen grote en bekende muzikanten je mee in hun wereld. Ze leggen in ongeveer twintig minuten uit hoe ze hun beroemdste nummers gemaakt hebben. Een format dat enorm aanslaat en dus heeft Netflix besloten om een versie met beeld te maken. In het eerste seizoen van Song Exploder vertellen vier verschillende artiesten hoe hun grootste hits tot stand zijn gekomen. Alicia Keys, Lin Manuel-Miranda (Hamilton), TY Dolla $ign en R.E.M. bijten het spits af.

5. Oktoberfest: Beer & Blood

Serie
Genre: misdaad documentaire

Proost! Het is oktober en dus ook tijd voor Oktoberfest. Door het coronavirus moeten we dit fantastische feest een jaar overslaan, maar Netflix weet de pijn toch enigszins te verzachten. Oktoberfest: Beer & Blood is namelijk nu te zien op Netflix. In deze Duitse serie gaan we terug naar het München van 1900. Hier volgen we een een ambitieuze brouwer die het welbekende bierfeest wil gaan veroveren. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichten. Ben je benieuwd welke series en films er in oktober allemaal gaan verschijnen? Klik dan hier voor een overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 films en series die in week 40 op Netflix verschenen: Bumperkleef en meer
Sluiten