Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 1 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Man (23) aangehouden als verdachte voor beroving Gordon

De politie heeft in Amsterdam een 23-jarige verdachte aangehouden voor de gewelddadige beroving van Gordon.

Agenten begonnen na de beroving een onderzoek en konden de identiteit van een van de verdachten achterhalen. De man is op straat gearresteerd.

Gordon werd zaterdagnacht overvallen in zijn appartement in Amsterdam-Zuid. Aan De Telegraaf vertelde hij deze week dat twee indringers hem hebben mishandeld en zijn pinpas, creditcards en sieraden, waaronder een Rolex-horloge, hebben meegenomen.

Nachtmerrie voor Gordon

De zanger sprak van een nachtmerrie. „Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten maar ze bleven maar tegen me schreeuwen.”

Gordon wist zich te bevrijden

Gordon wist zich nadat de indringers waren vertrokken te bevrijden en om hulp te vragen. Beveiligers van een museum in de buurt schakelden de politie in.

Op Instagram liet de tv-maker en zanger een bericht achter: „Voor het eerst in mijn leven geen woorden, al dagen huil ik en denk ik waarom ik? Ik ben aan de rand van de afgrond gebracht maar ook hier zal ik weer moeten uitkomen. De klap is immens en was mensonterend. Ik geloof dat ik hier nooit meer echt overheen ga komen. Ik ben voorlopig even offline.”

https://www.instagram.com/p/CFwN6ujnqbn/

Ook positief getest op corona

Afgelopen week maakte een woordvoerder van SBS6 bekend dat Gordon positief was getest op het coronavirus. De omroep meldde dat hij geen klachten had en thuis in quarantaine zat.

Lees ook: Beveiliging voor Famke Louise na #ikdoenietmeermee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.