Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Beveiliging voor Famke Louise na #ikdoenietmeermee

Door zich uit te spreken tegen de coronamaatregelen, heeft influencer Famke Louise flink wat nare gevolgen ervaren. Het ging zelfs zover, dat de Almeerse beveiliging nodig had.

Na haar optreden in de talkshow Jinek, waarin ze haar deelname aan #Ikdoenietmeermee verdedigde, had Famke Louise beveiliging nodig. De zangeres werd op straat belaagd en ook haar auto werd vernield, zo vertelt ze aan RTL Boulevard.

Mentaal kapot

„Van de een op de andere dag haatte heel Nederland mij terwijl ik daar zat met de beste intentie. De dag erna is mijn auto helemaal kapot getrapt en moest ik ook met twee bodyguards op straat lopen. Het was gewoon te gevaarlijk. Dat heeft mij mentaal wel echt stukgemaakt”, aldus Famke.

De zangeres had gisteren een afspraak met Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, om met elkaar te praten over het coronavirus. „We zaten natuurlijk bij elkaar aan tafel bij Jinek en hij heeft mij na de uitzending elke dag gebeld. Hij heeft mij mentaal echt gesteund.”

Ophef

Famke Louise kwam samen met een hele rits andere BN’ers in opspraak toen ze op 21 september een filmpje postte waarin ze aangaf niet meer mee te willen doen met de coronamaatregelen. Ze besloot bij Jinek haar motivatie voor het filmpje uit de doeken te doen, wat haar op veel kritiek kwam te staan. Famke kwam slecht uit haar woorden en het lukte haar niet goed haar punt duidelijk te maken. De dagen erna volgde er een mediastorm over het optreden. Nu blijkt dat er ook fysiek geweld in het spel is geweest.

In de uitzending zat Famke tegenover Gommers, die haar rustig probeerde uit te leggen waarom maatregelen wel van belang zijn. Famke heeft inmiddels haar excuses aangeboden voor de campagne, die uit de koker van de groep Viruswaanzin bleek te komen. Ze hebben elkaar inmiddels gevonden. De twee komen binnenkort met een gezamenlijke campagne. „Dat hebben we samen bedacht en daar hebben we samen over gebrainstormd.” Maandag zitten Famke en Gommers opnieuw aan tafel bij Jinek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.