Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 1 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

De keuze voor de beste luier maak je zo

Luiers zijn voor alle ouders belangrijk, die natuurlijk alleen het beste willen voor hun kindjes. De populariteit van bepaalde merken is afhankelijk van de kwaliteit, waarbij ook de prijs een belangrijk punt is.

Het is niet voor niets dat negen op de tien mensen het gebruik van huismerkluiers aanraadt en dat al 40 procent van de kinderen in Nederland een luier draagt. De verhouding tussen prijs en kwaliteit speelt een leidende rol bij de populariteit, waarbij meerdere eigenschappen de doorslag geven.

Verschil met luierbroekjes

Er is tussen de luiers voor de kleinste baby’s en luiers voor grotere baby’s nog een productgroep: luierbroekjes. De kwaliteit is hetzelfde en de prijs is eveneens laag, maar het ontwerp en gebruikswijze is anders. Een luierbroekje trek je bij kindjes namelijk aan als een onderbroekje. Er is geen sprake van een plakstrip om de luier vast te maken. Een luierbroekje zit zo comfortabel als een onderbroekje.

Luierbroekjes zijn niet geschikt voor pasgeborenen, maar wel ideaal als je kindje de leeftijd heeft om stevig te staan. Je kindje hoeft dan niet meer op de commode te liggen als je de luier wilt verschonen. Dat is ook een uitkomst als je een erg beweeglijk kindje hebt. Een groot aantal ouders kiest er op een gegeven moment voor om over te stappen van luiers naar luierbroekjes. Bijvoorbeeld als een kindje eraan toe is om zindelijk te worden, waarbij een luierbroekje het proces van zindelijkheid ondersteunt.

Luiers voor de pasgeborene

NewBorn Luiers zorgen ervoor dat de babybilletjes gedurende een lange periode droog blijven. Deze luiers voor pasgeborenen zijn namelijk uitgevoerd met maar liefst drie absorberende kanalen. Het voordeel hiervan is dat het vocht zich op gelijkmatige wijze door de kern verspreidt. Bovendien is er sprake van een zeer snelle opname van vocht. De KV NewBorn Luiers zijn daarom zowel perfect om overdag als in de nacht bescherming te bieden.

Een foto van luierbroekjes

De populariteit is verder te danken aan het grote draagcomfort. Ouders willen dat hun kindjes geen hinder ondervinden van het dragen van een luier. De meeste NewBorn Luiers zijn fluweelzacht om te dragen. Het materiaal is soepel en baby’s ervaren een optimale bewegingsvrijheid. Daar komt ook nog bij dat de luiers superdun zijn en wat dat betreft zijn te vergelijken met het dragen van een onderbroekje. Verder is het zo dat de luier goed aansluit op de rug en dat is te danken aan het praktische rugelastiek. Hierdoor is er eveneens sprake van een uitstekende pasvorm, waarbij de juiste maat uiteraard wel doorslaggevend is voor het beste draagcomfort.

Uitgevoerd met een plasarm

Het is voor ouders verder erg handig dat de NewBorn Luiers zijn uitgevoerd met een plasalarm. Zo hoef je alleen maar even te kijken om te zien of het tijd is om je kindje een schone luier om te doen. In deze tijd is duurzaamheid een belangrijk thema en ook daarin voorzien de fabrikanten de consument ook steeds meer. Alle luiers voor pasgeborenen zijn met het EU Ecolabel gecertificeerd. Het certificaat staat voor een minimale milieubelasting gedurende de gehele levenscyclus, vanaf het gebruik van grondstof tot de fase waarin er sprake is van afval. Ouders die voor Kruidvat luiers kiezen, dragen daarom ook op een bewuste manier een steentje bij aan een beter milieu.

Aandachtspunten

Naast de grootte van de baby en mate van zindelijkheid zijn er nog een aantal criteria die een rol spelen bij de juiste keuze voor een luier. Een goed rugelastiek zorgt ervoor dat de ontlasting niet buiten de luier treedt wat bij pasgeborene soms het geval is. Let er dus goed op dat het rugelastiek van goede kwaliteit is.

Daarnaast is het van belang dat je ervoor zorgt dat je altijd de juiste maat luiers hebt. Het is dus belangrijk om eens in de zoveel tijd te reflecteren of de luier nog van de juiste grootte is en zo niet is het aan te raden een maatje groter te nemen.

Lees ook: Meer schermtijd zorgt ook voor meer online pesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.