Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 13 okt 2020

Holleeder over bedreigingen zussen: ‘Verzinsels en flauwekul en ordinaire strategie’

Het hoger beroep van Willem Holleeder is vanmorgen van start gegaan.

„Verzinsels en flauwekul en een ordinaire strategie om haar boek te verkopen.” Zo bestempelde Willem Holleeder vandaag in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol de recent in de media gemelde bedreigingen van zijn zussen Astrid en Sonja.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn beide incidenten onderzocht en heeft dat vooralsnog niets opgeleverd. Een verband met Holleeder is evenmin aangetoond. Dat verband is ook niet door de zussen gesuggereerd.

Lees ook: Rouwende kleinzoon wil oma weer tot leven wekken en sloopt kerkhof

Moordopdrachten

Holleeder staat in hoger beroep terecht voor het geven van een aantal moordopdrachten. De rechtbank heeft hem daarvoor veroordeeld tot levenslang. Zijn twee zussen zijn cruciale getuigen in het proces. Zij hebben zeer belastende verklaringen afgelegd. Volgens Holleeder klopt er niets van die verklaringen.

Sonja Holleeder is volgens De Telegraaf ontkomen aan een liquidatie en Astrid Holleeder werd opgewacht en bedreigd na een bezoek aan haar moeder op een geheime locatie.

Mediastrategie

Deze week verschijnt er een nieuwe druk van een van de drie boeken die Astrid over haar lotgevallen met haar broer heeft geschreven. Holleeder zei ervan overtuigd te zijn dat de verhalen over de bedreigingen als onderdeel van een mediastrategie naar buiten zijn gebracht. Hij betwijfelt of de incidenten wel hebben plaatsgevonden. „Het gaat alleen maar over geld.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Holleeder over bedreigingen zussen: ‘Verzinsels en flauwekul en ordinaire strategie’
Sluiten