Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 18 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Zwem niet bij Scheveningen, rioolwater geloosd

Zwemmen bij Scheveningen en Duindorp wordt ernstig afgeraden. Reden is dat er gisteravond afvalwater ongezuiverd in zee is geloosd, vanwege de stroomstoring die gister meer dan acht uur duurde. Ga je toch zwemmen, dan heb je grote kans op maag- en darmklachten, waarschuwt de gemeente.

Bij het Noorderstrand en het Zuiderstrand van Den Haag geldt een negatief zwemadvies. Het is nog niet bekend wanneer het weer veilig is om in zee te zwemmen. Door de stroomstoring stopte het rioolgemaal. Daardoor kon het afvalwater niet worden gezuiverd.

Afvalwaterzuiveringsinstallatie

Door de urenlange stroomstoring stopte de afvalwaterzuiveringsinstallatie Houtrust bij Scheveningen, meldt het waterschap voor Den Haag en omstreken, Hoogheemraadschap Delfland. Die installatie zuivert ongeveer 79.000 kubieke meter afvalwater per dag. Sinds 00.30 uur is de installatie weer actief en wordt het water weer gezuiverd.

Waterkwaliteit

Rijkswaterstaat houdt de waterkwaliteit op zee de komende tijd in de gaten en controleert het water op poepbacteriën. De Omgevingsdienst Midden-Holland bepaalt wanneer het water schoon genoeg is om weer in zee te kunnen zwemmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.