Metro
Metro Binnenland 17 aug 2020 / 13:09 uur

Stroomstoring in Den Haag zorgt voor problemen 

Een stroomstoring legt vandaag Den Haag plat. Het tramverkeer ligt deels stil en vele horeca ondernemingen en winkels hebben geen elektriciteit.

Van de 37.000 adressen die in Den Haag zijn getroffen door een stroomstoring, hebben sinds 12.30 uur inmiddels ruim 4700 adressen in het centrum van de stad weer stroom, meldt netbeheerder Stedin.

Delen van het centrum, Scheveningen en Duindorp zijn sinds vanochtend getroffen door de storing. Oorzaak van de stroomstoring is een probleem in het hoofdverdeelstation bij de energiecentrale. Er zijn tien meldingen bij de Veiligheidsregio Den Haag binnengekomen van mensen die vastzitten in een lift. Hulpdiensten proberen deze mensen te bevrijden.

Tweede Kamer zonder stroom

Een helft van het Plein, tegenover de Tweede Kamer, zit zonder stroom. En ook restaurant Luden zit momenteel in de problemen. Koeling, kassa’s en biertaps doen het niet. „Als dit langer dan een uur duurt, komen we in de problemen met onze gekoelde voorraad”, vertelt een medewerker.

Het  politieke hart van Den Haag draait momenteel op een noodaggregaat. In de het Tweede Kamergebouw mag momenteel alleen „voor noodzakelijke doeleinden” stroom gebruikt worden. Ook de Grote Marktstraat, een van de drukste winkelstraten in De Haag, zit zonder stroom.

Rook uit het hoofdverdeelstation

In de stad staan trams stil. Onder andere op de Kalvermarkt kunnen trams niet verder rijden. Ook in Scheveningen is dit het geval. Passagiers hebben de stilstaande trams verlaten. Aan de boulevard zijn ook de kroegen en restaurants leeg. Ook het Kurhaus is getroffen.

Het is nog niet bekend hoe lang het gaat duren totdat de storing geheel is verholpen. Volgens Stedin is de oorzaak een probleem in het hoofdverdeelstation bij de energiecentrale op het De Constant Rebecqueplein. Daar heeft brand gewoed. De brandweer ventileert het pand. Daarna kan het onderzoek naar het herstel van de rest van de stroomvoorziening beginnen, meldt de netbeheerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stroomstoring in Den Haag zorgt voor problemen 
Sluiten