Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Binnenland 29 jul 2020 / 12:44 uur

Tientallen tips over doodgereden meisje Tamar uit Marken

De politie Zaanstreek-Waterland heeft tientallen nieuwe tips binnengekregen over het dodelijke ongeval waarbij Tamar (14) uit Marken het slachtoffer werd.

Bij Zuiderwoude – in de buurt van Marken – werd het meisje waarschijnlijk midden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangereden door iemand die daarna doorreed. De zaak kwam gistavond aan de orde in de talkshow Op1. De moeder van Tamar deed daarin een oproep aan de bestuurder om zich te melden.

„Er is nog veel onzekerheid. Ik weet niet wat er in haar hoofd zat. Ik denk dat de dader, of degene die in de auto zat de beste antwoorden heeft. Ik doe een oproep aan de bestuurder zich te melden omdat ik rechtvaardigheid wil voor Tamar”, zei moeder Trijntje aan de tv-tafel.

Veel meedenktips over Marken

Sinds de uitzending zijn tientallen tips binnengekomen, „van meedenktips tot informatie over auto’s met schade”, laat de politie via Twitter weten. Alle meldingen worden nagetrokken.

Het meisje verliet in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.00 uur het ouderlijk huis. Nadat melding was gedaan van haar vermissing vond de politie haar rond 4.00 uur dood in de berm. Op de dijk waren remsporen te zien.

Gisteren bleek dat het fatale letsel dat het meisje had opgelopen, inderdaad het gevolg moet zijn geweest van een aanrijding.

Lees ook: Moeder meisje uit Marken tegen dader: ‘Kom alsjeblieft over de brug’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen tips over doodgereden meisje Tamar uit Marken
Sluiten