Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 29 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Moeder meisje uit Marken tegen dader: ‘Kom alsjeblieft over de brug’

De moeder van het 14-jarige meisje uit Marken dat dood in de berm van de Zeedijk in Zuiderwoude werd gevonden, heeft in de talkshow Op1 de bestuurder van de auto die zich haar dochter vermoedelijk heeft aangereden opgeroepen zich te melden.

„Er is nog veel onzekerheid. Ik weet niet wat er in haar hoofd zat. Ik denk dat de dader, of degene die in de auto zat de beste antwoorden heeft. Ik doe een oproep aan de bestuurder zich te melden omdat ik rechtvaardigheid wil voor Tamar. Ze was heel zachtaardig en lief en in is nu in de berm achtergelaten als een beest. Dit gun je haar niet. Degene die in de auto zat leeft nu misschien met wrok en degene die heeft geen leven meer. Ik kan het Tamar niet meer vragen. Kom over de brug”, zei de krachtige moeder Trijntje aan de televisietafel.

Op deze foto zie je onder andere de moeder van een 14-jarige meisje uit Marken dat dood in de berm van de Zeedijk in Zuiderwoude werd gevonden, tijdens de uitzending van OP1 aan tafel zitten.
Tamars moeder Trijntje aan tafel bij Op1. Foto: Videostill uitzending OP1

Ook politie doet oproep dader Marken

De politie ondersteunt de moeder in haar oproep en deed ook al eerder een oproep aan de bestuurder van het voertuig om zich te melden.

De politie maakte gisteren bekend dat het letsel dat heeft geleid tot haar dood – zoals al werd vermoed – hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt is door een verkeersongeluk. De tiener is waarschijnlijk aangereden, waarop de bestuurder is doorgereden.

Het slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg door de politie gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude, in de buurt van Marken. De politie doet nog onderzoek naar vier auto’s die eerder in beslag zijn genomen en verse schade hadden. De eigenaren van de voertuigen uit Uitdam en Marken zijn gehoord, maar nog geen verdachte.

Op deze foto zie je politie doet die onderzoekdoekt in de berm op de plek waar een meisje van 14 jaar uit Marken is gevonden langs de dijk tussen Monnickendam en Marken. De politie is bezig met een zoektocht in de berm voor eventueel meer bewijs.
Politie onderzoekt vier auto’s na de dood van het meisje uit Marken. Foto: ANP / Ramon van Flymen

Remsporen op de weg

Het meisje verliet om 01.00 uur ‘s nachts haar ouderlijk huis en nadat melding was gedaan van haar vermissing trof de politie haar rond 4.00 uur dood aan. Op de dijk trof de politie remsporen aan. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd.

De politie vraagt mensen die het meisje die nacht nog hebben gezien contact op te nemen om een goed beeld te krijgen van wat er met haar is gebeurd, waar ze is geweest en met wie ze heeft gesproken.

Lees ook: Letsel overleden meisje uit Marken vrijwel zeker door ongeluk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder meisje uit Marken tegen dader: ‘Kom alsjeblieft over de brug’
Sluiten