Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 5 jul 2020 / 14:05 uur

Ruim 200 demonstranten tegen coronamaatregelen in Amsterdam

Ruim tweehonderd demonstranten tegen de coronamaatregelen zijn zondagmiddag begonnen aan een protestmars in het centrum van Amsterdam.

De gemeente verbood een eerder aangekondigde optocht van de organisatie die op 28 juni vanaf de Dam zou starten. De route die de activisten zondagmiddag lopen, begint en eindigt bij het beeld van de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein. Daar verzamelden zich aanvankelijk ruim honderd demonstranten, maar toen de mars begon sloten zich nog tientallen demonstranten aan.

De actievoerders zien het overheidsbeleid gebaseerd op de 1,5 metermaatregel als ernstige beperking van vrijheidsrechten. Rondom de protestmars is veel politie op de been.

Malieveld

Eerdere protestbijeenkomsten in onder andere Den Haag liepen uit de hand, waardoor de politie moest ingrijpen. Hooligans kwamen namelijk massaal naar het Malieveld om rotzooi te trappen. De politie moest uiteindelijk een waterkanon inzetten om de hooligans terug te drijven. Ook werden er 400 demonstranten aangehouden.

Lees ook: Beroerd weer deze week met regen en lage temperaturen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruim 200 demonstranten tegen coronamaatregelen in Amsterdam
Sluiten