Metro
Metro Binnenland 22 jul 2020 / 16:38 uur

‘Oprechte excuses’ Van Pareren (FVD) aan Kaag (D66) na #medeplichtigaanmoord

Eerste Kamerlid Bob van Pareren van Forum voor Democratie heeft excuses aangeboden aan minister Sigrid Kaag en haar partij D66.

Hij betichtte hen ervan medeplichtig te zijn aan moord, vanwege de overheidssteun die werd gegeven aan de Palestijnse organisatie Union of Agricultural Work Committees (UAWC).

Bomaanslag

Twee oud-medewerkers van deze boerenhulporganisatie worden verdacht van een bomaanslag in augustus vorig jaar, waarbij een zeventienjarig meisje om het leven kwam. De verdachten zijn lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), dat op de EU-lijst van terroristische organisaties staat.

Na hun arrestatie heeft de UAWC Nederland op de hoogte gesteld en beide verdachten ontslagen. Een deel van hun salaris werd betaald met Nederlands geld. Die subsidie is recent opgeschort, liet Kaag de Tweede Kamer eerder deze week weten.

Tweets

„Gewoon #medeplichtigaanmoord. Opstappen van Sigrid Kaag zou enig gewetensvolle stap zijn”, schreef Van Pareren hierover op Twitter. „Naast nederige excuses aan Israël en familie moordslachtoffer.” Ook schreef hij: „D66 bewust #medeplichtigaanmoord.” De tweets zijn inmiddels verwijderd, al circuleren ze altijd nog in screenshots rond.

Excuses

Later schreef Van Pareren op Twitter: „Ik wil beginnen met mijn oprechte excuses aan te bieden naar Sigrid Kaag en D66 en alle anderen die ik gekwetst heb met mijn absurde reactie op de melding dat NL belastinggelden bij een van terrorisme en moord verdachte organisatie terecht kwamen.” Verder dankt Van Pareren, die namens FVD ook in de Provinciale Staten van Zuid-Holland zit, critici die hem „terecht wezen op andere normale middelen van in gesprek gaan”.

Kaag is minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, maar ook de enige serieuze kandidaat voor het lijsttrekkerschap van haar partij D66.

Lees hier over de weggesleurde demonstrant die nu een rechtszaak aanspant tegen Thierry Baudet en FVD

 

Reageer op artikel:
‘Oprechte excuses’ Van Pareren (FVD) aan Kaag (D66) na #medeplichtigaanmoord
Sluiten