Bedrock.nl
Bedrock.nl Good vibes 22 jul 2020 / 16:05 uur

5x positief nieuws: IKEA komt met vegan Zweedse balletjes en meer

Iedere woensdag een overzicht van het groene en positieve nieuws van dit moment. In week 30 onthult IKEA eindelijk de eerste plantaardige Zweedse balletjes.

Pessimisme leidt tot onverschilligheid, optimisme tot daden. Daarom houdt Metro jou in samenwerking met Bedrock Magazine wekelijks op de hoogte van het groene, innovatieve en positieve nieuws waar de wereld mee vooruit kan.

Het positieve nieuws van week 30

In Engeland stopt men massaal met roken, Frankrijk zet zich in tegen de beschadiging van de planeet, IKEA komt met plantaardige Zweedse balletjes. Dat en meer in het positieve nieuws van week 30.

1. Frankrijk ecocide strafbaar stellen

De planeet beschadigen – ofwel uitgebreide schade aanbrengen aan ecosystemen – wordt ook wel eco hurting of ecocide genoemd. En dat wil Frankrijk wettelijk verbieden. Met de gewenste verandering in de wet wil Frankrijk alle grote uitstoters van het broeikasgas CO2 beboeten.

Er ligt nog niets vast, maar deze week vond een volksvergadering plaats tussen 150 willekeurig gekozen Franse burgers tussen de 16 en 80 jaar oud. President van Frankrijk Macron vroeg hen om met voorstellen te komen om klimaatverandering tegen te gaan. Het land wil namelijk voor 2030 40 procent minder co2 uitstoten. Ecocide strafbaar stellen was één van de oplossingen die uit de gesprekken voortvloeiden en waar nu naar wordt gekeken. Lees hier meer.

2. IKEA komt met plantaardige Zweedse balletjes

Als je als meubelgigant bekend staat om een snack, dan doe je iets heel erg goed of heel erg fout. Oordeel zelf. Feit is dat IKEA nu met plantaardige Zweedse balletjes komt als variant op de vleesballetjes, waarvan 1 miljard per jaar verkocht worden. IKEA hoopt dat aantal te reduceren.

De plantaardige Zweedse balletjes van IKEA zijn in Europa vanaf augustus te koop en zijn onderdeel van het doel om 20 procent van alle menu’s vegetarisch te maken in 2022. Op langere termijn wil het bedrijf helemaal af van vlees. Lees hier meer.

3. Microdosing THC kan chronische pijn verlichten

Uit een nieuwe studie, uitgevoerd door het Israëlische techbedrijf Syqe Medical, blijkt dat het innemen van een lage, uiterst precieze dosis THC (de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis), helpt bij het verlichten van chronische pijnen. Dit is het eerste wetenschappelijke bewijs dat microdosering werkt tegen verschillende aandoeningen.

Hoewel er al vaker wordt gesproken en geschreven over de krachten van microdosing, worden er altijd vragen gesteld over de echte werking en veiligheid ervan. Hoe het onderzoek is gedaan en hoe het proces precies werkt, lees je hier.

4. Britten stoppen massaal met roken tijdens COVID-19

Volgens recente cijfers zijn meer dan een miljoen rokers in het Verenigd Koninkrijk gestopt met roken sinds de pandemie is uitgebroken. En nog eens 440.000 hebben in elk geval geprobeerd te stoppen met roken, meldt het Action on Smoking Health (ASH).

Het coronavirus verslechtert de kwaliteit van de longen en de symptomen van corona kunnen erger worden als je rookt. Een goede stok achter de deur om juist nu te stoppen, dus. In de afgelopen tien jaar was het aantal mensen in Groot-Brittannië stopte met roken nog nooit zo groot. Lees hier meer.

5. Zo maak je zelf vegan balletjes

Mocht je de plantaardige Zweedse balletjes van IKEA er toch niet lekker uit vinden zien en liever voor iets zoets gaan, probeer dan eens vegan bliss balls. Deze gezonde snacks maak je zelf heel eenvoudig. Bekijk deze drie recepten.

bliss-balls2
Bedrock

Check hier het positieve nieuws van week 29.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x positief nieuws: IKEA komt met vegan Zweedse balletjes en meer
Sluiten