Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 24 jul 2020 / 13:07 uur

Kabinet: Extra coronamaatregelen zijn nog niet aan de orde

De overheid neemt momenteel nog geen extra maatregelen om een opleving van het coronavirus te voorkomen.

De belangrijkste regels, zoals 1,5 meter afstand houden, thuis blijven als je je niet lekker voelt en laten testen, blijven van kracht. Dat heeft Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, gezegd na een overleg met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Meer advies over nu mondkapjes gevraagd

Het kabinet vraagt het Outbreak Management Team wel om advies over het nut van mondkapjes. „Van mondkapjes is nog niet aangetoond dat het substantieel helpt”, zei Bruls. Grapperhaus benadrukte dat een mondkapje niet in de plaats van andere richtlijnen kan komen. De bewindsman sprak vanmorgen met Hubert Bruls over de opleving van het aantal besmettingen.

Een foto van Hubert Bruls
Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen. Foto: ANP / Jeroen Jumelet

Regio’s hebben wel de ruimte om zelf nog extra maatregelen te nemen zoals een mondkapjesplicht. „Mondkapjes zouden regionaal een aanvulling kunnen zijn”, zei de minister. Onder meer de burgemeesters Halsema van Amsterdam en Aboutaleb van Rotterdam zien een mondkapjes wel zitten. Je moet wel „een heel goede reden” hebben om een mondkapjesplicht regionaal in te voeren, aldus Bruls.

Lees ook: Viruswaanzin verliest kort geding tegen coronamaatregelen

Lees ook: Forse stijging besmettingen in België, mondkapjes verplicht in Engeland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kabinet: Extra coronamaatregelen zijn nog niet aan de orde
Sluiten