Metro
Metro Binnenland 20 jun 2020 / 14:22 uur

RIVM: 8 nieuwe coronadoden, 116 nieuwe besmettingen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft acht nieuwe meldingen gekregen van sterfgevallen door het coronavirus. Daarmee is het aantal overledenen van wie vaststaat dat ze waren besmet met het virus gestegen tot 6089.

GGD’en hebben twee nieuwe ziekenhuisopnames gemeld van coronapatiënten. Van positieve testen kreeg het RIVM 91 nieuwe meldingen binnen.

Het virus is in totaal nu vastgesteld bij 49.502 Nederlanders. Het werkelijke aantal besmettingen en doden ligt hoger, omdat tot voor kort slechts beperkt werd getest. Ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden vaak pas na een of meerdere dagen doorgegeven.

2,5 miljoen besmettingen in Europa

Gisteren steeg het dodental met 3. Toen waren er ook 116 nieuwe besmettingen.

In Europa is het aantal coronabesmettingen inmiddels de 2,5 miljoen mensen gepasseerd, zo meldt AFP. Meer dan de helft van de gevallen zijn aangetroffen in Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. Het franse persbureau telde zaterdagochtend 192.158 doden in Europa sinds de uitbraak van het coronavirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RIVM: 8 nieuwe coronadoden, 116 nieuwe besmettingen
Sluiten