Metro
Metro Binnenland 19 jun 2020 / 14:02 uur

RIVM: dodental stijgt met 3, aantal besmettingen met 116

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft drie nieuwe meldingen gekregen over sterfgevallen door het coronavirus.

Daarmee is het aantal overledenen van wie vaststaat dat ze waren besmet met het virus gestegen tot 6081. GGD’en hebben elf nieuwe ziekenhuisopnames gemeld van coronapatiënten.

49.426 besmettingen

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden vaak pas na een of meerdere dagen doorgegeven. Over positieve testen kreeg het RIVM 116 meldingen binnen. Het virus is in totaal nu vastgesteld bij 49.426 Nederlanders. Het werkelijke aantal besmettingen en doden ligt hoger, omdat tot voor kort slechts beperkt werd getest. Sinds 1 juni kan iedereen met milde klachten zich laten testen door de GGD.

Van de mensen die in Nederland aan het virus zijn bezweken, was bijna 90 procent ouder dan 70 jaar. Van de jongere mensen die aan de longziekte COVID-19 zijn overleden, leed bijna 70 procent aan een onderliggende aandoening, zoals diabetes, hart- en vaatziekten of een chronische longaandoening.

Lees ook: In Zuid-Holland werd bij 30 mensen ten onrechte corona vastgesteld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RIVM: dodental stijgt met 3, aantal besmettingen met 116
Sluiten