Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 25 jun 2020 / 14:03 uur

RIVM: 3 nieuwe doden, 5 opnames, vanaf 1 juli wekelijkse update

Het RIVM meldt dat het aantal doden door corona is gestegen met 3. Ook zijn er 111 nieuwe besmettingen geteld.

Daarmee komt het totale dodental in Nederland nu op 6100, zo blijkt uit de laatste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag publiceerde. Gisteren werden er 2 nieuwe coronadoden gemeld.

RIVM: 5 coronapatiënten

In de RIVM-rapportages worden alleen mensen meegeteld van wie met een test is vastgesteld dat ze zijn besmet met het virus. Het werkelijke dodental is hoger. De afgelopen weken is het aantal sterfgevallen door het coronavirus flink afgenomen. Dat geldt ook voor ziekenhuisopnames.

Volgens de laatste gegevens die het RIVM heeft doorgegeven, zijn er in ziekenhuizen 5 nieuwe coronapatiënten opgenomen, gisteren waren dat er eveneens 5.

111 besmettingen

Ook zijn er 111 nieuwe positieve besmettingen bekendgemaakt, in totaal zijn dat er 49.914. In de cijfers zit enige vertraging, omdat GGD’en sterfgevallen en ziekenhuisopnames soms pas dagen later doorgeven. Het virus is vooral gevaarlijk voor ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen, met name hart- en vaatziekten, diabetes en chronische longziekten. Veruit de meeste overledenen waren ouder dan 70 jaar.

Sinds 1 juni kan elke Nederlander met klachten zich laten testen. Elke week doen ongeveer 60.000 mensen dat. Vorige week leverde dat 579 coronagevallen op. Het betekent dat een op de honderd tests positief was, minder dan in de weken ervoor.

Geen dagelijkse update meer

Vanaf 1 juli zal komt het RIVM niet meer met dagelijkse cijfers over het aantal doden ten gevolge van het coronavirus, het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en het aantal nieuwe besmettingen. Voortaan gaat het om een wekelijkse update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
RIVM: 3 nieuwe doden, 5 opnames, vanaf 1 juli wekelijkse update
Sluiten