Ilja Post
Ilja Post Binnenland 18 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Roffa Mon Amour gaat van start

De zomer van films kijken op aparte plekken begint nu dan echt. Vandaag starten de eerste screenings van Roffa Mon Amour.

Tot en met 29 juli vertoont het filmfestival maar liefst 27 films, verspreid over twee locaties: LantarenVenster en het Drijvend Paviljoen. Van 8 tot en met 26 augustus volgt dan de Pleinbioscoop, met negentien zomeravonden film in het Museumpark

Filmgeschiedenis

Wat Roffa Mon Amour betreft, zijn er dit jaar meer films uit verschillende tijdperken geprogrammeerd die van invloed zijn geweest op de filmgeschiedenis. Doel van de organisatie is dat de bezoeker hedendaagse cinema in context kan plaatsen.

Hedendaagse thema’s

De filmselectie bestaat uit kunstzinnige, heftige, boze, humoristische, excentrieke, absurde, politieke en waanzinnige speelfilms met hedendaagse thema’s, afkomstig uit alle werelddelen. Denk aan films als Carrie, True Romance en The Virgin Suicides.

Summer Film School

Ook heeft de organisatie voor deze zesde editie de prestigieuze Summer Film School naar Rotterdam weten te halen. Een vijfdaags educatief programma met lezingen, filmvertoningen en filmconcerten.

Droog zitten

Medeorganisator Charlotte van Zanden: ,,Filmconcerten waren altijd al een ambitie, maar moeilijk te realiseren in de buitenlucht. Omdat we dit jaar droog zitten, kan deze droom werkelijkheid worden.”

Voortbestaan

Ook ziet het er naar uit dat Roffa Mon Amour ook volgend jaar gewoon door kan gaan. Na het wegvallen van een aantal belangrijke geldschieters vreesde de organisatie aanvankelijk voor hun voortbestaan.

Maar de crowdfundingactie die zij hierop in allerijl startten heeft inmiddels de drempel van 80% gehaald, wat betekent dat de organisatie de begroting aanpast om het project ook in 2019 doorgang te laten vinden.

Benieuwd naar het programma voor dit jaar? Klik dan hier voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.