Jelmer Visser
Jelmer Visser Binnenland 1 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Vrouwenbips in filmpje mag niet

Klassieke muziek toegankelijk maken voor ‘de jeugd’. Geen gemakkelijke missie. Jongerentak Entrée van het Concertgebouw besloot een klassieke marketingtruc toe te passen om dit te bereiken: sex sells. In een filmpje van 20 seconden wordt ‘G-string’ van Bach letterlijk geïnterpreteerd. Het jurkje van een vrouw wordt omhoog geblazen zodat haar derrière en lingerie aan de wereld worden getoond.

#ophef

De reactie van het internet zal je verbazen. Iedereen en zijn moeder werd piswoest want deze vrouw werd in deze ‘walgelijke film’ gereduceerd tot lustobject. Foei, we weten natuurlijk allemaal dat vrouwen geen lustobject zijn. De coördinator van de jongerenvereniging Micha Windgassen had de kritiek wel verwacht en riep op om hier ‘met een knipoog’ naar te kijken.

Beeld: ANP
Beeld: ANP

En toen was ‘ie weg

Naarmate de avond vorderde, zwol de verontwaardiging aan. Windgassen trok de keutel in en koos toch maar eieren voor haar geld. Het achterwerkstukje werd offline gehaald en Entrée kwam met een verklaring. Vanzelfsprekend ‘betreurde de organisatie de ontstane ophef en was het nooit de bedoeling geweest iemand te kwetsen.’ Zo liep alles toch nog goed af.

https://www.facebook.com/jouwentree/posts/1591777027563142

Benieuwd?

Oordeel zelf, het gewraakte filmpje staat niet meer op de officiële kanalen maar is nog wel terug te zien op Dumpert. Gaat dit te ver of had, wijlen, Gerrit Komrij misschien toch een punt in 1981?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouwenbips in filmpje mag niet
Sluiten