Job Halkes
Job Halkes Binnenland 30 okt 2015 / 12:36 uur

Rotterdamse taxichauffeur rijdt Ajaxstraat niet in

De rivaliteit richting Amsterdam gaat ver. Voor taxichauffeur en Feyenoordsupporter Cees zelfs zo ver dat hij weigert om met zijn taxi door de Ajaxstraat in Rotterdam te rijden. In een filmpje van RTV Rijnmond is te zien hoe hij een klant uit die straat vraagt even naar de hoek te lopen.

Lees ook: Video: Feyenoord door na eigen doelpunt Veltman

„Moet je mij hebben”, zo begint Cees als hij door de centralist naar de ‘020-straat’ wordt gestuurd. Hij krijgt het advies om een mondkapje op te zetten. „Het is al erg genoeg dat ik tegen dat bordje moet aankijken”, vertelt Cees in plat Rotterdams als hij op de hoek staat te wachten. „Daar krijg ik gewoon kriebels van.”

De klant zelf vindt het blijkbaar niet erg om even de straat uit te lopen. „Dan houd ik de deur voor haar open. Dat gaat goed.” Vervolgens gaat het in zijn achteruit. „Ik ga er echt niet doorheen.”

Meer over de rivaliteit tussen Rotterdam en Amsterdam is vanaf maandag in het tv-programma 7 Minuten op RTV Rijnmond.

Taxichaffeur weigert in de Ajaxstraat te rijden

De Rotterdamse taxichauffeur Cees is Feyenoorder in hart en nieren. Hij weigert daarom al jarenlang te stoppen in de Ajaxstraat. Rijnmond reed mee met Cees toen hij een klant op moest pikken in de Ajaxstraat..Meer over de rivaliteit tussen Rotterdam en Amsterdam vanaf maandag in het tv-programma 7 Minuten (17.20 uur)

Gepostet von Rijnmond am Freitag, 30. Oktober 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rotterdamse taxichauffeur rijdt Ajaxstraat niet in
Sluiten