Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 30 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Bond en bier, dat gaat prima samen

Hij is natuurlijk de man van martini (‘shaken not stirred’), maar James Bond en een koel biertje blijken prima samen te gaan. Dat bleek woensdag in ieder geval tot in de late uurtjes van de James Bond Night. Heineken organiseerde deze première in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam (tegelijkertijd met ‘de echte’ première even verderop in Tuschinski) en tien Metrolezers waren erbij.

Foto: Rutger Geerling

Bondmuziek

Zij wonnen een prijsvraag van deze krant en mochten, in gezelschap van Heinekenrelaties en ook Ruud Gullit, als eersten de 24e James Bondfilm zien, SPECTRE. Het in bierflesjesgroen uitgelichte Tropenmuseum was een stijlvolle locatie voor de actiefilm. Een dj mixte dance- met Bondmuziek en de drukte aan roulettetafels was groot. Maar waar écht om ging, dat was natuurlijk die filmheld.

Elizabeth Koops uit Rotterdam vulde Metro’s prijsvraag uit verveling in. ,,Ik lag ziek op de bank, maar vriendin Joyce is enorme Bondfan. Dus voor haar deed ik mee." Joyce kon daar bepaald niet mee zitten: ,,Wat gaaf hier. Ja, ik ben groot fan. Gisteravond heb ik Thunderball nog gekeken." Een andere winnaar, Peter-Jan Oosten uit Haarlem, kon zijn geluk niet op: ,,Ik heb de hele Bondcollectie thuis liggen. Niet alleen Bond trouwens, ik heb zeshonderd films."

Foto: Rutger Geerling

Metrowinnares Hilma Knol en haar vriend Léon Strijk kwamen helemaal vanuit het Groningse Bedum. Hoewel de wereld op de James Bond Night ook weer klein bleek. Strijk: ,,De eerste die we tegenkwamen was de eigenaar van onze plaatselijke discotheek."

Heineken is nu 007 films lang partner van James Bond. Beide ‘merken’ vonden elkaar bij Tomorrow Never Dies in 1997.

Elizabeth en Joyce legden voor Metro hun avond vast op camera:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.