Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 31 okt 2015 / 14:43 uur

Thuis slechte wifi? Een blikje verdubbelt je bereik

Wifi is onmisbaar in elk huishouden. Alleen werkt het niet altijd, meestal precies op het moment dat je het écht nodig hebt. Of het werkt wel in de woonkamer, maar niet als je op je zolderkamer met je schatje wil Facebookchatten. Voor dit laatste probleem hebben we een oplossing, die ervoor zorgt dat je wifisignaal verdubbelt of zelfs verdrievoudigt.

Lees ook: Pas op! Torenhoge rekening door instelling iPhone

Heb jij ook slecht bereik op sommige plekken in huis? Voor de oplossing heb je een blikje en een schaar nodig. En misschien een paar pleisters, als je niet voorzichtig bent. Volg de stappen hieronder voor een wifiwonder bij jou thuis.

Stap 1: Pak een blikje bier of fris, maak het open en giet de inhoud in een glas. De inhoud mag je opdrinken, die heb je niet meer nodig. Het lipje haal je van het blikje af.

Stap 2: Pak een mesje of schaar en snijd de onderkant van het blikje er helemaal af.

Stap 3: Daarna begin je aan de bovenkant. Je snijdt met een mesje of schaar bijna helemaal rondom. Zorg dat je een stuk van ongeveer 3 a 4 centimeter overhoudt aan de bovenkant.

Stap 4: Knip het blikje in de lengte door. Het resultaat moet er als volgt uitzien:

Stap 5: Plaats het blikje op de antenne van het modem of de router. Heeft je modem of router twee antennes? Dan moet je twee blikjes gebruiken.

Het blikje werkt als een verlenging van de antenne en zorgt ervoor dat je overal in huis bereik hebt. Wij beginnen net als onze collega’s van zelfmaakideetjes.nl vast met knutselen, want onze wifi is ook niet altijd om over naar huis te schrijven.Bekijk hieronder andere handige trucjes:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thuis slechte wifi? Een blikje verdubbelt je bereik
Sluiten