Job Halkes
Job Halkes Binnenland 7 sep 2015 / 09:35 uur

Botlekbrug van 250 miljoen 25e keer in storing

Nog geen twee maanden geleden werd de Botlekbrug opgeleverd, maar sindsdien is er bijna om de dag wel wat aan de hand. Dan werken de slagbomen weer niet of blijft een brugdek hangen dat niet meer naar beneden wil.

Lees ook: Gerard Bastemeijer als eerste over nieuwe Botlekbrug

Maandagochtend werd de 25e storing gemeld. De brug kan niet meer open waardoor schepen die hoger zijn dan elf meter moeten wachten. Monteurs zouden bezig zijn het euvel te verhelpen. De brug heeft in totaal meer dan 250 miljoen euro gekost en vervangt de oude Botlekbrug.

Kinderziektes

Rijkswaterstaat noemde de grote hoeveelheid storingen eerder kinderziektes. De brug is nu voor de helft in gebruik voor het autoverkeer. Verkeer richting Europoort moet vanaf 1 november van de nieuwe brug gebuik kunnen maken.

Reageer op artikel:
Botlekbrug van 250 miljoen 25e keer in storing
Sluiten