Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Nieuws 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Vrouw vertelt in Undercover in Nederland over seksueel misbruik door afvalcoach: ‘Hij was de baas over mijn lichaam’

In de nieuwste aflevering van Undercover in Nederland duikt Alberto Stegeman opnieuw in de wereld van de zelfbenoemde ‘afvalcoaches’. Zij maken op een verschrikkelijke manier misbruik van minderjarige anorexiapatiënten. Een jonge vrouw deelt haar hartverscheurende verhaal over ‘Ben the Man’, die haar seksueel misbruikte toen ze 17 jaar oud was.

„Een ongelooflijke smerige kerel”, zegt Stegeman over de man. „Volgens mij hebben we niet veel erger meegemaakt.” Onlangs maakte de aflevering over de ‘horror-zorgboerderij’ nog diepe indruk op kijkers.

Undercover in Nederland over afvalcoach Ben the Man

Zogenaamde ‘afvalcoaches’ gebruiken pro-ana-websites om met jonge, kwetsbare meisje in contact te komen en hen vervolgens te misbruiken en vernederen. In een eerdere aflevering werd Ben the Man al door Stegeman ontmaskerd. Hij wilde totale controle over een 15-jarig ziek meisje, gespeeld door iemand uit het team van Stegeman. Tijdens de confrontatie met Stegeman beweert hij nooit fysiek meisjes te hebben misbruikt en geeft hij zichzelf uiteindelijk aan bij de politie.

In de aflevering van gisteren blijkt dat het daar niet is gestopt. Twee jonge vrouwen vertellen Stegeman seksueel misbruikt te zijn door Ben the Man toen ze 17 jaar waren en zeer kwetsbaar. Een van die meisjes doet haar verhaal (onherkenbaar) voor de camera. „Ik kwam net uit een jeugdinstelling. Ik was heel erg alleen, ik had geen vrienden meer. Het contact was eerst heel fijn, omdat ik eindelijk iemand had om mee te praten die ik echt kon vertrouwen.”

Het meisje had een eetprobleem en kreeg veel hulpverlening, maar dat mocht niet baten. „Als dat dan niet help en iemand zegt tegen jou: ik kan jou gelukkig maken en je helpen, dan ga je dat geloven.” Ben The Man legde haar bepaalde regels op. „Zoals ’s ochtends in de spiegel zeggen dat hij de baas is over mijn lichaam. En dat hij bepaalt wat ik in mijn leven doe. Dat hij de macht over mij heeft en de enige persoon is die ik nog heb.”

Traumatische gebeurtenis

Na twee maanden contact sprak het meisje af met Ben the Man. Hij blijkt een hotelkamer te hebben geboekt, waar het gruwelijk misgaat. „Hij begon aan me te zitten, voor de spiegel. Zodat hij goed kon voelen hoe mijn lichaam in elkaar zat. Daarna zei hij dat ik maar beter kon meewerken. Toen heb ik seksuele handelingen moeten uitvoeren. Daarna heb ik ook seks met hem gehad.”

Na deze traumatische gebeurtenissen chanteert Ben the Man het meisje. Hij zegt dat hij nog een keer met hem moet afspreken, anders vertelt hij haar vriendinnen en familie wat voor „domme fout” ze heeft gemaakt. Ze spreken opnieuw af en ze wordt weer verkracht. Sindsdien heeft ze paniekaanvallen, nachtmerries en vindt ze het eng om ’s avonds rond te lopen.

Stegeman besluit om Ben the Man opnieuw te confronteren, maar die houdt de kaken stijf op elkaar. Wel ligt de zaak bij de politie. Beide meisjes hebben aangifte gedaan.

Je kunt Undercover in Nederland terugkijken via KIJK

Veel reacties op Rijkswaterstaat-tweet over auto’s die rood kruis negeerden: ‘Liefst een week laten staan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.