Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Sport 10 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Veel kritiek op netten die in De Kuip hangen: ‘Treurig, maar wel noodzaak’

Mensen die wedstrijden van Feyenoord willen kijken, zijn niet blij met de netten die aan vier zijden van stadion De Kuip zijn opgehangen. Sportzender ESPN, dat de wedstrijden veelal uitzendt, heeft laten weten veel klachten te hebben gezien en gelezen van kijkers die er hinder van ondervinden.

Dat laat een woordvoerder van ESPN vandaag weten. Gisteren hingen er voor het eerst netten aan alle zijden van De Kuip, de Rotterdamse club speelde toen tegen RKC Waalwijk.

Netten opgehangen in De Kuip, kijkers niet blij

Om hoeveel klachten het precies gaat, is volgens een woordvoerder lastig te zeggen. „Het leeuwendeel komt niet rechtstreeks bij ons terecht, maar wordt op andere manieren geuit.” Het gaat dan bijvoorbeeld om kritiek die fans uiten via sociale media. „Maar duidelijk is dat met name de palen van de netten een goede tv-registratie enorm in de weg zitten.”

De zender wijst erop dat bij de Europa League wordt gekozen om een vak leeg te laten voor de televisieregistratie. „Maar in de Eredivisie worden netten opgehangen – we moeten het ermee doen en proberen er het beste van te maken”, aldus de zegsman van ESPN. „Maar treurig is het wel.” Overigens begrijpen de meeste klagers die zich wel rechtstreeks tot ESPN richten „heel goed dat ESPN hier ook weinig aan kan doen. Men wil vooral zijn of haar ergernis kwijt”.

https://twitter.com/Reconventie/status/1645116150664110088

https://twitter.com/Wesley_Fr1908/status/1645354667818336256

https://twitter.com/MrPerfecktion/status/1645326533563695105

Opgehangen vanwege gooien aanstekers en andere voorwerpen

ESPN voert nog gesprekken met Feyenoord over de nieuwe maatregel. De Rotterdamse club liet vrijdag weten dat Feyenoord zich „genoodzaakt” ziet „deze ingrijpende maatregel te nemen door de afkondiging van nieuwe, strenge protocollen op het gebied van speelveiligheid”.

De maatregel is genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen van woensdag in de bekerwedstrijd tegen Ajax. Ajacied Davy Klaassen werd in het stadion van Feyenoord geraakt door een aansteker. De voetballer hield hier een hoofdwond aan over.

Over die gebeurtenis had Pierre van Hooijdonk in Studio Sport gisteren trouwens nog het één en ander te zeggen. Hij zit namelijk met een complottheorie in zijn hoofd, over Ajax. Hij denkt namelijk dat de leiding van Ajax Klaassen heeft verteld om na het hervatten van de wedstrijd, ermee te stoppen, onder het mom van duizeligheid. Dan zou de club namelijk ‘een zaak’ hebben, mochten ze verliezen van Feyenoord. Op sociale media is veel ophef over zijn uitspraken.

Slachtoffer verkrachting vertelt bij Humberto over gesprek met dader: ‘Zag hem als monster’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.