Julia Onclin
Julia Onclin Nieuws 1 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Eerste twintigers mogen afspraak maken voor boosterprik

De eerste twintigers mogen nu ook een afspraak maken voor een boosterprik tegen het coronavirus. Het gaat om mensen die 1991, 1992, 1993, 1994, 1995 en 1996 als geboortejaar hebben. Zij kunnen vanaf nu een afspraak in laten plannen, zo heeft zorgminister Hugo de Jonge op nieuwjaarsdag laten weten.

Momenteel kun je vanaf drie maanden na je laatste vaccinatie of drie maanden na herstel van het coronavirus een boosterprik halen. In eerste instantie moest er zes maanden tussen zitten, maar omdat de omikronvariant snel oprukt, is de termijn ingekort. Welk vaccin je krijgt, kun je niet kiezen. Het zal of de booster van Moderna of de booster van Pfizer worden, ongeacht welke vaccinaties je eerder al gekregen hebt.

Boosterprik voor 1 februari voor alle 18-plussers

De meest recente cijfers laten zien dat er tot nu toe al ruim 3,7 miljoen boosterprikken gezet zijn en die cijfers zullen snel oplopen aangezien het priktempo ook omhoog gaat. Als alles volgens plan verloopt, kunnen alle 18-plussers die een boosterprik willen voor 1 februari geprikt zijn.

Explosie Turnhout: vierde lichaam geborgen en vrouw levend onder puin vandaan gehaald

Van de Dam verdwenen legobeeld André Hazes duikt op in Friesland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.