Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Nieuws 6 nov 2021

Travis Scott is kapot van Astroworld-drama: ‘Mijn gedachten zijn bij families van slachtoffers’

Kylie Jenner heeft gereageerd op de kritiek op Travis Scott en de festivalorganisatie, die het fatale optreden bij Astroworld Festival in Houston volgens aanwezigen te lang lieten doorgaan. „Ik wil duidelijk maken dat we niet van doden op de hoogte waren tot na de show”, schrijft de realityster op Instagam.

Zeker acht mensen zijn, in het gedrang dat ontstond tijdens het optreden van Scott, overleden. Zeventien mensen, onder wie een 10-jarig kind, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het festival is afgelast. Op camerabeelden is te zien hoe bewusteloze mensen door ambulances weg worden gedragen, terwijl het optreden van Scott gewoon doorgaat. Dit leidt nu tot veel kritiek. Volgens Kylie Jenner, die op dit moment een tweede kind met Travis Scott verwacht, is die kritiek niet terecht. „Travis en ik zijn gebroken.”

Bezoekers raakten bewusteloos

Mensen die vlak bij het podium stonden, raakten bewusteloos in het gedrang. Gedurende de dag zijn meer dan driehonderd mensen behandeld bij de eerste hulp op het festivalterrein. In totaal waren er zo’n 50.000 fans op het festival.

Rapper Travis Scott reageerde gisteravond  in een statement op social media: „Ik ben kapot van wat er gisternacht is gebeurd. Mijn gedachten zijn bij de families van de slachtoffers en alle andere mensen die de gevolgen hiervan nu voelen”, schrijft Scott, die het festival heeft bedacht. Travis Scott zegt in zijn verklaring het onderzoek van de lokale autoriteiten naar de oorzaak te steunen. „Ik wil de bewoners van Houston helpen om de getroffen families te steunen”, voegt hij nog toe.

De gouverneur van Texas heeft inmiddels ook gereageerd op de gebeurtenissen. Greg Abbott zegt bedroefd te zijn en leeft mee met de nabestaanden van de acht bezoekers die vrijdag in het gedrang zijn overleden. De politicus spreekt van een ‘beangstigende’ situatie die ontstond door het gedrang voor het podium.

Kritiek op festivalorganisatie en Travis Scott

Er is veel kritiek op de rapper en de organisatie van het festival. Het is namelijk niet de eerste keer dat er incidenten plaatsvinden tijdens optredens van Scott. Tijdens de vorige editie in 2019 moesten er ook mensen naar het ziekenhuis omdat ze vertrapt waren door losgeslagen publiek. Bovendien winden mensen zich erover op dat Travis Scott zijn optreden niet direct staakte toen hij zag dat er problemen waren.

De organisatie van Astroworld reageerde ook al op de gebeurtenissen bij het festival. Zij liet weten mee te leven met de nabestaanden van de acht overleden bezoekers. Op de kritiek over veiligheidsmaatregelen en gebrekkige organisatie is nog niet gereageerd.

Dirk Kuyt gokte op illegale goksite: ‘Soms wel 25.000 euro op één dag’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Travis Scott is kapot van Astroworld-drama: ‘Mijn gedachten zijn bij families van slachtoffers’
Sluiten