Metro
Metro Buitenland 25 okt 2020 / 12:12 uur

Italië verscherpt coronamaatregelen na recordaantal nieuwe besmettingen

De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft zondag de landelijke maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt nadat het land een recordaantal nieuwe besmettingen registreerde. Italië rapporteerde zaterdag bijna 20.000 nieuwe coronabesmettingen binnen een periode van 24 uur.

De maatregelen komen ondanks tegenstand van regionale leiders en straatprotesten over uitgaansverboden. Bioscopen, theaters, sportscholen en zwembaden moeten allemaal sluiten volgens de nieuwe regels, die maandag van kracht worden. Verder moeten restaurants en cafés om 18.00 uur stoppen met serveren.

Demonstraties

Dit weekend werd er in het land fel gedemonstreerd tegen de strengere maatregelen. In Napels en Rome zochten betogers confrontatie met de politie. Ook negeerden ze de avondklok en werd er met vuurwerk gegooid.

Demonstratie Rome
In Napels en Rome zochten betogers confrontatie met de politie. Foto: Gettyimages

Eerder deze maand kwam de premier met een feestverbod. Mensen mogen geen feestjes meer geven en worden dringend verzocht ook thuis een mondkapje te dragen als ze toch bezoek krijgen. Italianen reageerden verbolgen op het verbod deden hun beklag op Twitter.

Lockdown

Italië was het eerste Europese land dat zwaar door het virus werd getroffen. Volgens cijfers van het ministerie van Volksgezondheid heeft het nu bijna 500.000 bevestigde besmettingen en 37.000 doden als gevolg van het virus.

Premier Conte heeft tot dusver vermeden opnieuw een complete lockdown op te leggen. Die zorgde er eerder dit jaar voor dat het hele land twee maanden in quarantaine werd gehouden. Het veroorzaakte de ergste naoorlogse recessie van het land.

Lees ook: Billie Eilish slaat alarm over klimaat: ‘Stem Trump weg’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Italië verscherpt coronamaatregelen na recordaantal nieuwe besmettingen
Sluiten