Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 25 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Druk weekend voor politie: ook illegaal feest in sauna op wielen stopgezet

De politie had het dit weekend flink druk met illegale feesten op meerdere plekken in het land. Zo moesten ze al een einde maken aan een groot illegaal feest bij Hilversum, nu blijkt dat er ook bij Hengelo sprake was van een illegaal feest. Maar het is niet allemaal feest wat de klok slaat: een scooterrijder in Dordrecht werd „zomaar” beschoten.

In het Overijsselse Hengelo betrapte de politie afgelopen nacht een groep jongeren die feestvierden in een sauna op wielen. „Wij zijn hier echt van geschrokken. Er worden met de dag steeds meer mensen ziek en toch worden er feesten gehouden met alle gevolgen van dien”, schrijft de Hengelose politie op Facebook.

Afgelopen week schreven wij:"De komende tijd gaan wij strenger handhaven. Dit wil zeggen dat er bekeuringen geschreven…

Posted by Politie Hengelo-Ov on Saturday, October 24, 2020

Bekeuringen

De agenten gingen een kijkje nemen na een melding over een feest op een parkeerplaats naast een eetgelegenheid aan de Holtersweg. De controle leverde negen bekeuringen op voor onder meer het overtreden van de coronamaatregelen en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Ook achter het station in Hengelo was het zaterdagavond raak. Daar was het erg druk, zagen agenten. Ze hielden meerdere mensen staande, omdat ze zich niet aan de geldende maatregelen hielden. In totaal schreef de politie hier veertien bekeuringen uit.

„We begrijpen dat het voor iedereen lastig is, maar hou je aan de regels. Een excuus om een feestje te houden is er nu niet”, meldt de politie.

‘Zomaar beschoten’

Ook in Dordrecht kreeg de politie te maken met een ietwat bizar voorval. Een man op de scooter is daar beschoten, maar volgens hem was dat „zomaar”. De politie bevestigt dat het een raadsel is waarom juist deze man het doelwit van de schoten was.

De man reed rond 01.45 uur op zijn scooter op de Burgemeester Jaslaan toen hij op het naastgelegen fietspad een onbekend persoon zag staan met een vuurwapen in zijn hand. De bestuurder schrok en gaf vol gas. Nadat hij de man was gepasseerd, hoorde hij een knal. De man raakte niet gewond, en ook zijn scooter werd niet geraakt. De knal bleek later een echt schot te zijn geweest; gealarmeerde agenten vonden er een huls.

Lees ook: Vlaggen halfstok bij politiebureaus vanwege omgekomen agent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.