Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 jul 2020 / 19:41 uur

WHO meldt opnieuw recordaantal nieuwe besmettingen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft opnieuw een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. In 24 uur tijd werden wereldwijd 230.370 nieuwe gevallen geregistreerd.

Vrijdag werd het vorige ‘record’ gevestigd, toen kwamen er volgens de WHO 228.102 besmettingen bij.
De grootste dagelijkse stijgingen deden zich voor in de Verenigde Staten, Brazilië, India en Zuid-Afrika. Het aantal dagelijkse doden als gevolg van het longvirus bleef de afgelopen dagen rond de 5000 sterfgevallen liggen.

13 miljoen besmettingen wereldwijd

Wereldwijd zijn meer dan 13 miljoen besmettingen geregistreerd en heeft het virus meer dan 565.000 doden veroorzaakt. Persbureau AFP becijferde dat sinds 1 juli bijna 2,5 miljoen nieuwe gevallen zijn gemeld. Dat is een recordaantal sinds de uitbraak van het gevreesde longvirus in december voor het eerst naar buitenkwam in China. Het aantal gemelde gevallen wereldwijd is in slechts anderhalve maand verdubbeld.

De VS zijn wereldwijd het zwaarst getroffen door het coronavirus. In Trumps Amerika werd vandaag wederom een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Brazilië staat op plek 2. Het afgelopen etmaal overleden 1071 Brazilianen aan het virus, het totale aantal doden in het Zuid-Amerikaanse land bedraagt 71.469. Tot nu toe zijn 1.839.850 inwoners besmet geraakt. Dat hebben de autoriteiten zaterdag bekendgemaakt.

Nederland

In Nederland is het aantal coronapatiënten dat is het ziekenhuis ligt, licht gestegen. Van 103 op zaterdag, naar 107 op zondag. 24 van hen liggen op de intensive care. In totaal zijn er in Nederland 51.022 besmettingen geconstateerd. 6.137 mensen zijn aan het virus overleden.

Lees ook: Trump voor het eerst met mondkapje, weer recordaantal besmettingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WHO meldt opnieuw recordaantal nieuwe besmettingen
Sluiten