Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Vrouw klimt bovenop zendmast en blijft uren zitten

Een vrouw is zaterdagmiddag in een zendmast in het Gelderse Bemmel geklommen en is daar uren op het topje blijven zitten. Het lukte de politie aan het begin van de avond om haar veilig naar beneden te halen.

Waarom ze daar zat, is nog niet duidelijk.

Naar beneden gehaald

De politie probeerde de vrouw eerst over te halen naar beneden te komen. Dat lukte niet, dus uiteindelijk is het arrestatieteam ook de mast in geklommen. Daar wisten zij de vrouw te zekeren en in een bakje van een grote kraan naar beneden te halen.

Ze is meegenomen naar het bureau, waar een gesprek met haar volgt.

Beelden

Op beelden van Omroep Gelderland is te zien hoe de vrouw in een blauwe jas op de top van de zendmast zat (in het filmpje wordt nog gesproken over een man):

Persoon zit urenlang op zendmast

UPDATE: De persoon is uit de mast gehaald. De politie bevestigt ook dat het om een vrouw gaat, niet om een man zoals we eerder meldden. 👉 http://ogld.nl/ltyDe hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om de persoon uit de mast te halen.

Posted by Omroep Gelderland on Saturday, May 9, 2020

Zendmasten in brand

De afgelopen tijd zijn er meerdere zendmasten in brand gestoken. Dit zijn mogelijk acties tegen de komst van het 5G-netwerk. Actievoerders menen dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat geen enkel bewijs. Of de vrouw in de zendmast is geklommen als protest tegen 5G is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.