Metro
Metro Nieuws 17 mei 2020 / 17:48 uur

Jarige koningin deelt bakrecept: ‘Ze kan zo meedoen met HHB!’

Ter ere van haar verjaardag deelde Máxima haar lievelingsrecept uit haar jeugd op social media. Het werd meteen een dikke hit.

De jarige koningin Máxima heeft zondagmiddag een recept gedeeld via social media van de typisch Argentijnse mierzoete lekkernij alfajores, gemaakt met ‘dulce de leche. Ze deed dat via de social mediakanalen van de Rijksvoorlichtingsdienst. In de fotoreeks laat ze zien hoe de koekjes bereid worden. Ze schrijft erbij dat ze ze heeft gemaakt voor de viering van haar 49e verjaardag, die ze „in deze tijd thuis viert”, schreef de koningin op Facebook.

Heel Holland Bakt?

Op Instagram is het recept een hit. In anderhalf uur tijd bekeken al bijna 48.000 volgers de post. En die zijn allemaal reuze enthousiast. „Dit kan toch alleen in Nederland: de koningin die een bakrecept deelt…geweldig!”, schrijft iemand. een ander zegt het recept zeker uit te gaan proberen. Ook andere volgers laten weten dat ze de alfajores gaan maken. Velen leggen een link met het succesvolle tv-programma Heel Holland bakt: „Ze kan zo meedoen”, vindt een van de mensen die gereageerd heeft.

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben…

Gepostet von Het Koninklijk Huis am Sonntag, 17. Mai 2020

RVD / Facebook

Vers gemaakt

„Ik ben met alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook thuis kunt bakken!”, schreef koningin Máxima op sociale media. Ze zei er overigens niet bij dat haar moeder, Maria del Carmen, al enkele maanden in Nederland verblijft en haar dochter in de keuken kan helpen. Máxima is immers, zo als ze zelf eens heeft gezegd, niet echt een keukenprinses. De koningin maakt de alfajores ook niet altijd zelf, maar koopt ze af en toe ook bij Melly’s Cookie Bar naast het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Daar worden de alfajores vers gemaakt.

Overigens is het een drukke dag op het Instagramaccount van het koninklijk huis. Zondagochtend werd er al een nieuw portret van Máxima geplaatst vanwege haar 49e verjaardag. Daar hadden zondagmiddag al ruim 45.000 volgers naar gekeken.

Reageer op artikel:
Jarige koningin deelt bakrecept: ‘Ze kan zo meedoen met HHB!’
Sluiten