Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 mei 2020 / 13:39 uur

Efteling volgeboekt tot en met 2 juni voor abonnementhouders

Attractiepark de Efteling is vanaf 2 juni volgeboekt voor abonnementhouders. Het nieuws dat het grootste pretpark van Nederland vanaf 20 mei zijn deuren gedoseerd zou openen, had onmiddellijk grote drukte tot gevolg op de website van de Efteling.

De interesse om een bezoek aan het pretpark te reserveren was groot. Op het hoogtepunt stonden 22.000 mensen in de digitale wachtrij, liet een woordvoerster van de Efteling weten.

Coronamaatregelen

Alle beschikbare dagen en tijdsloten voor abonnementhouders zitten tot en met Pinksteren vol. Sinds zaterdag 16.00 uur zijn er duizenden reserveringen gemaakt.

„We zijn blij dat zoveel mensen zin weer hebben om naar ons toe te komen”, zegt de woordvoerster. „We hebben ook mensen moeten teleurstellen. Daarom onderzoeken we de mogelijkheid wanneer we de reserveringspagina opnieuw open zetten, maar dat is waarschijnlijk niet vandaag.”

Na een sluiting van twee maanden wegens coronamaatregelen kan de Efteling de komende tijd een maximumaantal gasten, een derde van de normale capaciteit, toelaten. Bezoekers moeten vooraf reserveren, dat hebben de attractieparken gezamenlijk afgesproken.

Technische problemen

Zo wordt voorkomen dat mensen voor niks aan de poort staan en het te druk wordt in de parken. De Efteling kampt echter met technische problemen op de reserveringspagina. Zaterdag stonden er tussen de 20.000 en 30.000 mensen in de digitale wachtrij. Die technische problemen zijn volgens de woordvoerster nog niet helemaal opgelost.

Alleen abonnementhouders kregen de mogelijkheid om een reservering te maken. Overige gasten kunnen vanaf maandag 10.00 uur een bezoek aan de Efteling reserveren. De Efteling sluit niet uit dat zich dan opnieuw technische problemen voordoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Efteling volgeboekt tot en met 2 juni voor abonnementhouders
Sluiten