Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 29 mei 2020 / 17:19 uur

Leeuwen vallen verzorgster aan in Australische dierentuin

In Australië is een vrouw in een dierentuin aangevallen door twee leeuwen. De leeuwenverzorgster is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De 35-jarige Jennifer Brown is door de twee mannelijke leeuwen in haar gezicht en in haar nek gebeten. De Shoalhaven dierentuin ligt zo’n 150 kilometer ten zuiden van Sydney. De vrouw was bezig met het schoonmaken van het leeuwenverblijf. De dierentuin was door de coronacrisis niet open.

‘Enorm enge ervaring’

Paramedici moesten erg voorzichtig zijn om de bewusteloze vrouw uit het leeuwenverblijf te halen. Een van hen Faye Stockman, deed haar verhaal: „We moesten letterlijk een leeuwenverblijf in. Dit is een van de meeste enge ervaringen uit mijn leven. Het is ook een van de verschrikkelijkste momenten die ik tijdens deze baan heb meegemaakt.”

Het was nog een hele klus voor de ambulancemedewerkers om de vrouw uit het leeuwenverblijf te krijgen. Stockman: „Het was echt hartverscheurend. Om de eerste te zijn die dan het verblijf binnen gaat was enorm spannend. Het was een ongelofelijk gevaarlijke situatie, zowel voor de dierenverzorger als voor de paramedici.”

Wat er precies heeft plaatsgevonden tussen de leeuwen en de verzorgster is niet duidelijk. Brown is een expert op het gebied van grote katachtigen. De dierentuin plaatste ook vaak foto’s van de twee leeuwen op Instagram. De leeuwen zijn onlangs 1 jaar oud geworden.

Dierentuin veiliger maken

Een medewerker van de dierentuin liet weten dat andere medewerkers snel ter plekke waren en konden zorgen dat de leeuwen wegbleven van de vrouw. De dierentuin gaat kijken hoe ze de verblijven van de dieren veiliger kunnen maken.

Het is niet de eerste keer dat de dierentuin in opspraak raakt. Een aantal jaar geleden werd een verzorger door een krokodil in zijn hand gebeten en door een ruimte gegooid. In een ander dierenpark beet een krokodil in 2015 een stuk van een vinger van de eigenaar van het park af. Het is nog niet duidelijk wat er met de leeuwen zal gebeuren.

Brown is met een helikopter naar het ziekenhuis van Sydney gebracht. Ze zou in kritieke toestand verkeren, maar is wel stabiel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leeuwen vallen verzorgster aan in Australische dierentuin
Sluiten