Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 5 jan 2015 / 08:40 uur

Krokodil bijt duim af van eigenaar dierenpark

Bezoekers van een Australische dierentuin zullen hun bezoek niet snel vergeten. Een krokodil, luisterend naar de naam Macca, beet daar zondag voor hun ogen de duim van de dierentuin-eigenaar af. Dat meldt Mashable.

Toeristen

Ian Jenkins gaf het zouwaterbeest een stuk kip in het Snakes Downunder Reptile Park and Zoo in Queensland, toen hij werd aangevallen. Dat gebeurde voor de ogen van geschokte toeristen, waaronder kinderen. Het hongerige dier van vier meter lang, greep Jenkins bij zijn hand en trok hem mee een vijver in.

Lees ook: Witte tijger doodt tiener in dierentuin India

Een woordvoerder van Queensland Careflight liet tegenover AAP weten dat ze zondag rond 13:00 uur (lokale tijd) bij de dierentuin arriveerden. “Hij deed zijn hoed af en hield deze in zijn linkerhand, toen de krokodil opsprong en zijn hoed en linkerhand pakte”, aldus de woordvoerder. “De krokodil heeft het slachtoffer in de linkerhand gebeten en beet zijn linkerduim eraf.”

Stabiel

De 58-jarige man overleefde de aanval wonder boven wonder en werd in stabiele toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Voor Jenkins was het overigens niet voor het eerst dat hij werd aangevallen. Eerder had een slang het al op hem gemunt.

De bezoekers waren behoorlijk van slag door het incident, zo liet Queensland-arts Steven Bechly weten aan 9News. Toch redden de handelingen van getuigen het leven van Jenkins. “Het snelle denken van andere werknemers heeft hem gered”, zo stelt hij. “Hij heeft heel veel geluk gehad.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Krokodil bijt duim af van eigenaar dierenpark
Sluiten