Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mei 2020 / 06:57 uur

Dagelijks aantal coronadoden in de VS en Duitsland neemt af

In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur 1691 mensen overleden als gevolg van het nieuwe coronavirus. Dat meldt de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore.

Voor de tweede dag op rij blijft daarmee het aantal dagelijkse sterfgevallen in de VS onder de 2000. Vrijdag werden nog 1883 doden gemeld. In het land zijn in totaal nu meer dan 67.000 mensen overleden aan het longvirus en meer dan 1,1 miljoen besmettingen vastgesteld. Bijna zeven miljoen Amerikanen zijn getest.

Duitsland

In Duitsland gaat de trend dezelfde kant op. Voor de tweede dag op rij zijn er minder dan honderd mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De afgelopen 24 uur zijn er 74 doden geregistreerd, de dag daarvoor waren dat er nog 94. Donderdag stierven 173 mensen. Dat meldt het Robert Koch-Institut, de Duitse tegenhanger van het RIVM.

Het aantal bekende besmettingen in Duitsland nam de afgelopen 24 uur toe met 793 nieuwe gevallen. Dat zijn er zo’n 150 minder dan op vrijdag. In totaal is het coronavirus nu bij meer dan 162.496 mensen vastgesteld in het land, 6649 zijn overleden als gevolg van het longvirus.

245.000 overledenen wereldwijd

Wereldwijd zijn er ruim 3,4 miljoen besmettingsgevallen bekend en bijna 245.000 mensen gestorven aan het virus. Bijna 1,1 miljoen mensen zijn inmiddels hersteld van het longvirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dagelijks aantal coronadoden in de VS en Duitsland neemt af
Sluiten