Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 mei 2020 / 07:51 uur

Tientallen auto’s houden straatrace: meer dan 100 km/u te hard

Hoewel het langzaam weer staat drukker op de weg wordt, is het er nog altijd rustiger dan normaal. Dat heeft sommige autobestuurders verleid tot het hebben van straatraces.

De politie meldt op een van de regiopagina’s op Facebook dat het zaterdag meerdere meldingen binnenkreeg. „Vanavond kregen wij meerdere meldingen van straatraces. Onder andere op de A1 bij Baarn, op de A28 bij Harderwijk en op de N302 bij Ermelo zouden hier tientallen voertuigen bij betrokken zijn."

STRAATRACESVanavond kregen wij meerdere meldingen van straatraces. Onder andere op de A1 bij Baarn, op de A28 bij…

Gepostet von Politie Team Verkeer Oost-Nederland am Samstag, 2. Mai 2020

Vijf rijbewijzen ingenomen

Deze gingen veel te hard en het leidde tot vijf ingenomen rijbewijzen. „De straatracers zouden roekeloos en asociaal rijgedrag vertonen waarbij met hoge snelheden werd gereden en er gevaarlijke situaties in het verkeer ontstonden."

De wagens bij Harderwijk gingen zelfs meer dan honderd kilometer per uur te hard. Dit terwijl er in een van de wagens twee kinderen van 1 en 3 jaar oud op de achterbank zaten. Daarover is een zorgmelding gedaan, zo meldt de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen auto’s houden straatrace: meer dan 100 km/u te hard
Sluiten