Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Kabinet stopt 20 miljoen euro in steunfonds zorg

Het kabinet maakt nog eens tien miljoen euro extra vrij voor het steunfonds voor de zorg. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laten weten aan NU

Daardoor komt het totaal voor het fonds op twintig miljoen euro te staan. Eerder had coronaminisiter Hugo de Jonge (CDA) het fonds al opgestart met tien miljoen euro, maar dat bedrag is nu verdubbeld.

Unieke situatie

„Gezien de unieke situatie waarin we met de pandemie beland zijn en de waardering die onze mensen die werken in de zorg verdienen, heeft het kabinet daarom besloten nog eens 10 miljoen euro beschikbaar te stellen voor dit particuliere initiatief", zo licht de woordvoerder toe.

Het steunfonds is bedoeld voor zorgmedewerkers die tijdens deze pandemie arbeidsongeschikt raken. Ook nabestaanden van overleden zorgmedewerkers kunnen een beroep op dit fonds doen. „Het gemis van een naaste is niet uit te drukken in geld", zegt de woordvoerder. „Dat neemt niet weg dat een overlijden ook een financiële impact heeft op de nabestaanden. Het ministerie van VWS wenst de familie en andere nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies."

Negen overlijdens

Afgelopen week werd bekend dat er in ieder geval negen zorgmedewerkers zijn overleden aan het coronavirus. Al is niet van alle gevallen bekend of zij het virus op het werk of daarbuiten hebben opgelopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.