Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 mei 2020 / 08:10 uur

Corona-adviseur Boris Johnson opgestapt na ontvangen van geliefde

De Britse wetenschapper die de regering van premier Boris Johnson adviseerde strenge regels voor sociale afstand in te voeren, is opgestapt. Hij heeft die regels zelf overtreden.

Het gaat om professor Neil Ferguson, die als een van de belangrijkste adviseurs van Johnson wordt gezien in de coronacrisis.

De krant The Telegraph onthulde dat de wetenschapper zijn „getrouwde geliefde” op bezoek had laten komen tijdens de lockdown terwijl hij het Britse publiek voorlicht over het belang van sociale afstand.

Ferguson toont spijt

Ferguson heeft inmiddels zijn spijt betuigd. „Ik betreur het ten zeerste dat ik de duidelijke boodschappen rond het voortdurende belang van sociale afstand heb ondermijnd.”

De wetenschapper was zelf besmet met het coronavirus. Na twee weken in quarantaine dacht hij immuun te zijn. Dat was een inschattingsfout zei hij. „Ik heb gehandeld in de veronderstelling dat ik immuun was.”

Fergusons coronamaatregelen geldig in mei

De huidige maatregelen in het Verenigd Koninkrijk die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan, gelden tot 7 mei. Premier Boris Johnson presenteert donderdag plannen voor het versoepelen van de maatregelen.

Boris Johnson werd vader na zijn quarantaine

De 55-jarige president werd zelf kort na zijn ontslag uit de IC in april vader van een jongetje. Hij en zijn verloofde Carrie Symonds zagen elkaar niet tijdens zijn opname, maar verwelkomde na zijn ontslag elkaar én een baby. Johnson en Symonds hebben hun kindje vernoemd naar de artsen die volgens de premier zijn leven hebben gered.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Corona-adviseur Boris Johnson opgestapt na ontvangen van geliefde
Sluiten