Loren Snel
Loren Snel Nieuws 6 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Kim is niet geopereerd’, zegt Zuid-Korea

Ondanks alle speculatie heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un geen hartoperatie ondergaan. Dat zegt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap na berichtgeving van de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst

Er was lange tijd onduidelijkheid over de gezondheid van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Er werd gespeculeerd dat hij zou zijn overleden, mogelijk tijdens een hartoperatie. Zuid-Korea zegt nu dat het ervan uitgaat dat Kim niet aan zijn hart is geopereerd.

Op beeld lijkt Kim Jung-un gezond

Kim toonde zich zaterdag (lokale tijd) weer tijdens het inspecteren van een fabriek. Volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA bezocht Kim een nieuwgebouwde mestfabriek ten noorden van hoofdstad Pyongyang. Ook werd beeldmateriaal vrijgegeven van zijn bezoek. Op foto’s van Noord-Koreaanse media leek hij gezond. De leider van het land was bijna drie weken niet in het openbaar gezien. Hij had zelfs de viering van de geboortedag van zijn grootvader, Kim Il-sung, gemist.

Trump heeft Kim Jong-un gemist

Ondanks hun rivaliteit gaf de Amerikaanse president Donald Trump onlangs aan blij te zijn met de terugkeer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in het openbare leven. In een twitterbericht schrijft Trump: „Ik ben blij dat hij terug is en dat het hem goed gaat."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.