Loren Snel
Loren Snel Nieuws 6 mei 2020 / 08:46 uur

Helpt Trump de Tiger King vrijlaten?

De gedetineerde ster van de Netflix show Tiger King, Joe Exotic wil niemand minder dan Trump om een presidentieel pardon vragen.

De grote ster van de Netflix show Tiger King, Joe Exotic, moet 22 jaar achter tralies zitten. Hij werd volgens een rechter schuldig bevonden aan het plannen van een moord op zijn rivale Carole Baskin én het ombrengen van een aantal leeuwenwelpjes. Zijn juridische team is echter bezig Joe vrij te krijgen. Het richt zich daarvoor tot niemand minder dan de Amerikaanse president Donald Trump. Dat meldt TMZ.

Team Tiger King: ‘President Trump, geef Joe Exotic een presidentieel pardon!’

Volgens bronnen is Joe’s team bezig met het opstellen van een document dat naar Trump gestuurd moet worden, om hem ervan te overtuigen dat hun cliënt onschuldig is. Om dit statement kracht bij te zetten werd er een bus bestickerd door „Team Tiger", waarop de noodkreet stond: „President Trump, geef Joe Exotic een presidentieel pardon!".

Trump Jr. vindt celstraf ‘te lang’

Tijdens een van persconferenties die Trump in de afgelopen weken hield, haalde een journalist de kwestie Joe Exotic aan. Dit naar aanleiding van een tweet van Don Trump Jr., de oudste zoon van de president, die zich openlijk afvroeg of 22 jaar celstraf niet een beetje te lang was voor een dergelijk vergrijp. Hierop reageerde de president grappend dat hij de show zelf nog niet gezien had, maar „dat hij nog wel in de zaak zou duiken".

Nicholas Cage in hoofdrol serie over Tiger King

Liefhebbers van de show konen zich al eerder verheugen op een extra aflevering van Tiger King. Inmiddels is ook bekend dat er een 8-delige serie aankomt met niemand minder dan Oscarwinnaar Nicholas Cage in de hoofdrol.

Cage gaat de hoofdrol spelen in een geacteerde televisieserie over het leven van Joe Exotic, het hoofdpersonage. Dat meldt Variety. Het wordt wordt geproduceerd door zender CBS.

Joe Exotic versus Carole Baskin

Tiger King vertelt het verhaal van twee tegenpolen: Joe Exotic, de zeer excentrieke eigenaar van een goedlopend wildpark, en Carole Baskin, de oprichter van dierenrechtenclub Big Cat Rescue. Langzaam maar zeker voert regisseur Eric Goode de kijker puzzelstukjes die leiden naar een gewelddadige ontknoping.

De opkomst en ondergang van een Tiger King

De maandag aangekondigde serie zal zich focussen op het leven van Joe Exotic en zijn opkomst en ondergang. Het is niet de eerste geacteerde serie die wordt ontwikkeld over een van de personages uit Tiger King. Komiek Kate McKinnon werkt aan een reeks over het leven van Carole Baskin en haar jarenlange strijd tegen Joe Exotic.

Het is voor de eerste maal dat Cage zijn naam verbindt aan een grote televisieserie. De acteur speelde in de jaren negentig in grote hits als Face/Off en Con Air en won een Oscar voor Leaving Las Vegas. Recent kondigde hij aan dat een derde deel komt in de populaire reeks National Treasure, waarin hij een Amerikaanse archeoloog speelt die artefacten opspoort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helpt Trump de Tiger King vrijlaten?
Sluiten