Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Stofzuigen op middenveld en buikpijn leren faken tijdens gastlessen

Zo’n 40.000 basisschoolleerlingen krijgen les van topsporters, acteurs, scheidsrechters, politici en cabaretiers. Van op je handen leren fluiten tot een TikTok-baas worden, vrijdag worden de fijne kneepjes geleerd.

Om te vieren dat de basisscholen weer gedeeltelijk opengaan na de meivakantie, nemen 35 (ex-)topsporters en BN’ers vrijdag het stokje over van de leerkrachten. Onder anderen olympisch kampioen schaatsen Carlijn Achtereekte, acteurs Frank Lammers en Victor Reinier en dj Julian Jordan behoren tot de gastdocenten. Het volledige lesprogramma en de lesonderwerpen zijn te vinden op de website van Online gastles.

Boeven vangen

De afgelopen weken hebben leerkrachten, ouders én kinderen een wereldprestatie geleverd door thuis online door te gaan met school, vinden de initiatiefnemers. Nu is het de beurt aan de sporters en bekende Nederlanders. Zo gaat NOS Langs de lijn-verslaggever Chris Wobben online uitleggen hoe je het beste commentaar kunt geven in de klas. Oud-bokser Arnold Vanderlyde gaat de kinderen bijbrengen hoe je de sterkste van het schoolplein wordt en acteur Victor Reinier, bekend van Flikken Maastricht, vertelt hoe je boeven kunt leren vangen. Voetballer Atur Matusiwa leert je stofzuigen op het middenveld en acteur Kees Boot, onder meer uit De brief voor de Koning, leert je te doen alsof je buikpijn hebt. Ook handig: een TikTok-baas worden, iets waarvan ex-profwielrenner Bas Tietema de fijne kneepjes wel wil delen.

Ook muzikant Paul de Munnik, oud-olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage, acteur Viggo Waas, scheidsrechter Kevin Blom staan een dagje online voor de klas. Zo’n 1600 leerkrachten hebben zich al aangemeld voor een gratis online gastles, wat betekent dat bijna 40.000 leerlingen vrijdagochtend onderwijs krijgen van de BN’ers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stofzuigen op middenveld en buikpijn leren faken tijdens gastlessen
Sluiten