Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 apr 2020 / 09:57 uur

Mogelijk tot 10 jaar cel voor verdachten drugshandel Sziget

Het Openbaar Ministerie in Boedapest doet de twee Nederlanders Roelf B. en Gert-Jan N. strafvoorstellen tot 10 jaar cel. De twintigers, die levenslange celstraffen riskeren als ze het strafvoorstel niet accepteren, werden vorig jaar opgepakt op het muziekfestival Sziget in de Hongaarse hoofdstad.

Zij zouden daar hebben gehandeld in grote hoeveelheden drugs. Justitie stelt de 23-jarige Gert-Jan N. een gevangenisstraf van 10 jaar voor. De 22-jarige topsprinter Roelf B. krijgt een gevangenisstraf van acht jaar aangeboden, meldt de Hongaarse aanklager in een persbericht.

2700 pillen

De Hongaarse politie ontdekte bijna 2700 xtc-pillen en 20 kilogram aan joints in hun auto. De mannen zouden het spul vanuit hun tent op Sziget hebben verkocht. De drugswetten in Hongarije behoren tot de strengste van Europa. Beide mannen riskeren een levenslange gevangenisstraf als er toch een proces komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijk tot 10 jaar cel voor verdachten drugshandel Sziget
Sluiten