Lifestyle 23 apr 2020

De voordelen van kunststof kozijnen

Nederland boft, want het mooie weer blijft maar aanhouden. Ideaal weer om te tuinieren of eindelijk eens die klusjes in en om het huis te doen die al lang op het to-do lijstje stonden.

De kozijnen schilderen is misschien ook wel één van die klusjes, maar wellicht ook eentje waar je eigenlijk niet zoveel zin in hebt. Met gevaar voor eigen leven op de ladder en dat keer op keer… Heb je al eens overwogen om kunststof kozijnen te laten plaatsen? Ze bieden vele voordelen.

Onderhoudsarm

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dan ook dat ze onderhoudsarm zijn. Ze hoeven niet geschilderd te worden. Af en toe een doekje erover en ze zijn weer als nieuw. Dat scheelt in de kosten (als je het normaal gesproken uitbesteedt) én in tijd.

Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen besparen je nog meer geld doordat ze een hoge isolatiewaarde hebben. Dat komt niet alleen door de kozijnen zelf, die door hun stevige constructie en robuuste materiaal niet gaan kieren, maar ook door het glas dat in combinatie met kunststof kozijnen geleverd wordt. In de meeste gevallen is dat HR++ dubbel of triple glas dat uitstekend isoleert. En dat merk je aan je energierekening. De hoge isolatiewaarde merk je trouwens ook aan het binnenkomende geluid, want ook dat wordt zeer goed tegengehouden.

Lange levensduur

De uitgave voor kunststof kozijnen is een uitgave die je eenmalig doet, want kunststof kozijnen gaan zo lang mee dat je ze als het goed is maar één keer in je leven hoeft te vervangen. Bovendien zijn ze 100% procent recyclebaar, wat veel voordelen biedt voor het milieu.

Verder zijn kunststof kozijnen beter bestand tegen inbraak dan houten kozijnen en zijn ze weerbestendig. Of het nu een warme of een vochtige zomer wordt, voor je nieuwe kozijnen maakt het niet uit. Bekijk de ruime keuze in kleuren kozijnen bij een specialist als Jansmaburdaard.nl en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Metro)

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De voordelen van kunststof kozijnen
Sluiten