Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Recordaantal doden in Verenigde Staten

In de afgelopen 24 uur zijn er in de Verenigde Staten 884 mensen overleden aan het coronavirus. Niet eerder stierven er op één dag zoveel patiënten in het land. 

De cijfers worden dagelijks door de Johns Hopkins University gepubliceerd. Woensdag werden er ruim 25.000 nieuwe gevallen gemeld. Het totale aantal bekende besmettingen komt daarmee uit op 213.372. Er zijn 4757 doden gevallen.

Uitgeput

De noodvoorraad met medische beschermingsmiddelen van de Amerikaanse federale overheid is overigens bijna uitgeput. De miljoenen mondmaskers en andere voorraden zijn vrijwel allemaal uitgedeeld, zegt een anonieme regeringsfunctionaris tegen The New York Times.

Lees ook: ‘Zonder maatregelen vallen er in de VS miljoenen doden’

Het federale bureau voor rampenbestrijding FEMA verstrekte bijna 12 miljoen mondmaskers, ruim 5 miljoen gezichtsschermen, 22 miljoen medische handschoenen en ruim 7100 beademingsapparaten. Er zijn nog 9400 beademingsapparaten beschikbaar, meldt de anonieme bron.

Schrappen

De Amerikaanse president Donald Trump overweegt ondertussen om alle binnenlandse vluchten naar plekken in de Verenigde Staten, die gelden als infectiehaarden, te schrappen.

De Verenigde Staten zijn het land met de meeste geregistreerde besmettingen. In veel staten zijn noodmaatregelen van kracht om verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.